Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Nationalt Genom Center ansætter direktør for teknologi

Ali Syed er netop blevet ansat som Chief Technology Officer hos Nationalt Genom Center.

Ali Syed har mere end 20 års erfaring med avanceret IT-teknologi, herunder udvikling af infrastruktur til tunge regneopgaver. Han har de sidste 10 år arbejdet i krydsfeltet mellem sundhedsforskning og datalogi. Han var hovedarkitekten bag den første Life Science supercomputer i Danmark udviklet i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet , Københavns Universitet og Danish e-Infrastructure Consortium specielt til håndtering af følsomme sundhedsdata. Han har i mange år været en del af et eksperthold af fremsynede forskere og IT-specialister, der tidligt så potentialet i genomdata og deres værdi i kombination med andre typer sundhedsdata.

Siden januar 2019 har han været en afgørende del af opbygningen af Nationalt Genom Centers (NGC) tekniske set-up som ekstern strategisk rådgiver på udvikling og drift af NGC’s supercomputer og ikke mindst på udviklingen af hybride cloud løsninger, der f.eks. gør det muligt for regionerne at anvende genomdata og high performance computing i patientbehandling på en brugervenlig og sikker måde. Ali Syed har et indgående kendskab til behovene hos de mange forskellige aktører i sundhedssektoren, og han formår med sin ekspertviden at skabe effektive og sikre løsninger, der virker i stor skala og på lang sigt.

Når Ali Syed indtræder som en del af ledelsen med særligt ansvar for udvikling af supercomputeren, bliver det samtidig et farvel til mange år som konsulent og ejer af IT-virksomheden Rook-IT.

Ali Syed tiltrådte stillingen ved årsskiftet og kommer til at arbejde tæt sammen med direktionen bestående af Chief Operating Officer, Camilla Borchorst, Chef for direktionssekretariatet, Christian Dubois og direktør, Bettina Lundgren.