Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor i lungemedicin på SDU og OUH

Overlæge, ph.d. Christian B. Laursen er pr. 1. oktober 2020 udnævnt til klinisk professor i lungemedicin i en kombineret stilling mellem Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet (SDU) og Lungemedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH).

Udskriv

Ny centerchef i Sundheds­styrelsen

Steen Dalsgaard Jespersen tiltræder den 1. november som ny chef i Sundhedsstyrelsens center for Evidens, Uddannelse og Beredskab (EUB).

Udskriv

Ny professor i genetik

Cand. scient. ph.d. Mads Thomassen er udnævnt til professor i genomisk medicin på Klinisk Institut, SDU, Forskningsenheden for Human Genetik og Odense Universitetshospital, OUH.

Udskriv

Ny professor i psykologi på SDU

Ole Jakob Storebø, 59, udnævnes til professor i børne- og ungdomspsykologi og evidensbaseret psykiatri ved Institut for Psykologi på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU den 1. september.

Udskriv

Ny studieleder for medicin på SDU

Overlæge Bjarne Rønde Kristensen, OUH, er udnævnt til studieleder for lægeuddannelsen på Syddansk Universitet fra 1. september. Han afløser overlæge Niels Illum på posten.

Udskriv

Ny professor tilknyttet anæstesien i Hvidovre

Overlæge Nicolai Bang Foss er ny professor i Anæstesiologisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital. Han vil skabe bedre forløb og lavere dødelighed for patienter, der bliver opereret akut.

Udskriv

Ny professor i sundhedsfremme

Ulla Nørgaard Toft, 47, er udnævnt til professor i sundhedsfremme og forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Udskriv

Ny professor i klinisk Geriatri på SDU og OUH

Overlæge, ph.d. Jesper Ryg er 1. juli 2020 udnævnt til klinisk professor i geriatri i en kombineret stilling mellem Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og Geriatrisk Afdeling, Odense Universitetshospital.

Udskriv

Skal undersøge manglende effekt af immunterapi hos nogle patienter

Postdoc Kristine Raaby Gammelgaard fra Aarhus Universitets Institut for Biomedicin får knap halvanden million kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til at undersøge en mulig forklaring på, at ikke flere patienter med lungekræft har gavn af behandling med immunterapi.

Udskriv

Ny klinikchef til Psykiatrien i Aalborg

Maj Skårhøj, 41, er ansat som ny klinikchef i Klinik Psykiatri Syd i Aalborg. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for BI og Analyse i Region Nordjylland.

Udskriv

Ny ledende overradiograf på Bispebjerg

Den 53-årige radiograf Jakob W. Poulsen begyndte i sin nye stilling som ledende overradiograf på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 1. marts. 

Udskriv

Ny professor i diabetes i Odense

Overlæge, dr. med. Claus Bogh Juhl er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU og vil som et led i professoratet varetage rollen som programleder for Klinisk Intervention på Steno Diabetes Center Odense (SDCO), der finansierer professoratet.

Udskriv

Ny formand i Lif

Det er en mand med et indgående kendskab til det politiske arbejde i Lif, der i dag vender tilbage til formandsposten i foreningens bestyrelse efter godt tre års pause.

Udskriv

Han afløser omstridt leder i Diagnostisk Center i Silkeborg

Niels Bang tiltræder 1. oktober som konstitueret ledende overlæge inden for radiologi på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg. Han skal afløse Lasse Nørgaard, som kastede håndklædet i ringen og ønskede at skifte job.

Udskriv

Børnelæge får 11 mio. til forskning i astma

Børnelæge Bo Chawes modtager et af de prestigefyldte Starting Grants fra EU, som nu bidrager til at styrke forskningen i astma og adfærdsproblemer hos børn, og han skal stå i spidsen for et ambitiøst, internationalt forskningsprojekt.

Udskriv

Ny professor i genetik på SDU og OUH

Ledende overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling, OUH, ph.d. Lillian Bomme Ousager er udnævnt til professor i genetik ved Klinisk Institut, SDU. En professor med bred erfaring indenfor forskning, klinik, uddannelse og ledelse.

Udskriv

Jens Lundgren i spidsen for global indsats mod Covid-19

Den danske overlæge og professor Jens Lundgren skal stå i spidsen for en global indsats, der skal sikre hurtig, global afprøvning af op til 45 nye lægemidler mod COVID-19 på 20.000 patienter på 450 hospitaler verden over.

Udskriv

Ny afdelingschef i Sundhedsministeriet

Sundheds- og Ældreministeriet har udpeget afdelingschefen for departementets Afdeling for Sygehuspolitik, Beredskab og Smitsomme Sygdomme. Valget er faldet på Lene Brøndum Jensen, der siden 1. juni har fungeret som konstitueret afdelingschef.

Udskriv

Ny professor i kardiologi på OUH og SDU

Overlæge Axel Brandes ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU.

Udskriv

Ny professor i genetik og epilepsi

Cand.scient., ph.d. Rikke Steensbjerre Møller er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, hvor hun skal fokusere på forskning i genetikkens betydning for epilepsi.

Udskriv

Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, 56, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.

Udskriv

Ny professor i kardiologi på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Niels Peter Rønnow Sand er pr. 1. juni udnævnt til klinisk professor i kardiologi på Institut for Regional sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Udskriv