Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny klinikchef til Psykiatrien i Aalborg

Maj Skårhøj, 41, er ansat som ny klinikchef i Klinik Psykiatri Syd i Aalborg. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for BI og Analyse i Region Nordjylland.

Udskriv

Ny professor i kardiologi på OUH og SDU

Overlæge Axel Brandes ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU.

Udskriv

Ny professor i genetik og epilepsi

Cand.scient., ph.d. Rikke Steensbjerre Møller er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, og Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund, hvor hun skal fokusere på forskning i genetikkens betydning for epilepsi.

Udskriv

Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, 56, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.

Udskriv

Ny professor i kardiologi på SDU og Sydvestjysk Sygehus

Niels Peter Rønnow Sand er pr. 1. juni udnævnt til klinisk professor i kardiologi på Institut for Regional sundhedsforskning på Syddansk Universitet sideløbende med sin ansættelse som overlæge på Sydvestjysk Sygehus.

Udskriv

Ny professor vil forbedre behandling til sårbare grupper

Overlæge Nina Weis er nyudnævnt professor i Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, hvor hun vil bruge sit professorat med titlen Kronisk virale infektioner i sårbare populationer, til at skabe bedre behandling til de mest sårbare patienter.

Udskriv

Ny professor forsker i personlig medicin til gravide

Lars Henning Pedersen er ny klinisk professor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, hvor han via sin forskning forsøger at skabe et grundlag for mere individualiseret behandling af gravide kvinder.

Udskriv

Ny ledende overlæge i Vejle

Lisbet Tokkesdal Jensen tiltræder den 1. maj som ny ledende overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Vejle og Middelfart sygehuse.

Udskriv

Forsker får penge til at forske i glutenintolerans

Læge og forsker Line Lund Kårhus fra Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har modtaget 1,6 mio. kr. fra Lundbeckfonden til sin forskning. Hendes projekt har fokus på udvikling af nye retningslinjer for, hvordan man tester patienter for glutenintolerance (cøliaki).

Udskriv

Ny professor i klinisk biokemi

Jonna Skov Madsen er blevet udnævnt til klinisk professor i klinisk biokemi ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Udskriv

Arne Astrup skal forebygge fedme hos børn

Professor Arne Astrup, der i dag er leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, er blevet ansat som programdirektør i Novo Nordisk Fonden. Han skal lede arbejdet med at udvikle et nyt nationalt initiativ, der skal have fokus på at fremme sund vægt hos børn og deres familier.

Udskriv

Paradentose-forsker hædret med international pris

Lektor Gustavo Nascimento fra Aarhus Universitet bliver hædret med en international pris som anerkendelse for sit imponerende forskningsbidrag inden for tand-, mund- og kraniofacial-området.

Udskriv

Ny professor i plastikkirurgi

Overlæge, ph.d. Jens Ahm Sørensen er udnævnt til klinisk professor og specialeansvarlig overlæge på Plastikkirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Udskriv

Ny ledende overradiograf på Bispebjerg

Den 53-årige radiograf Jakob W. Poulsen begyndte i sin nye stilling som ledende overradiograf på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 1. marts. 

Udskriv

Ny professor i diabetes i Odense

Overlæge, dr. med. Claus Bogh Juhl er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning ved SDU og vil som et led i professoratet varetage rollen som programleder for Klinisk Intervention på Steno Diabetes Center Odense (SDCO), der finansierer professoratet.

Udskriv

Ny formand i Lif

Det er en mand med et indgående kendskab til det politiske arbejde i Lif, der i dag vender tilbage til formandsposten i foreningens bestyrelse efter godt tre års pause.

Udskriv

Patientsikkerhedsboss skal nu styre Testcenter Danmark

Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, overtager ledelsen af det nye Testcenter Danmark og indgår i dén kapacitet i direktionen på Statens Serum Institut. Enhedschef og overlæge Anette Lykke Petri konstitueres som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Udskriv

Ny ledende overlæge til Holbæk

Ole Christensen tiltræder som ledende overlæge på Anæstesiologisk Afdeling på Holbæk Sygehus med cirka 180 medarbejdere.

Udskriv

Søren Brostrøms sekundant stopper

Efter kun godt et år som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen og stedfortræder for direktør Søren Brostrøm stopper Lars Juhl Petersen.

Udskriv

Ny lægelig direktør i Vejle

Thomas Larsen tiltræder 1. juli 2020 som ny lægelig direktør på Sygehus Lillebælt. Han tager over efter Mads Koch Hansen, som har valgt at stoppe som lægelig direktør 30. juni 2020.

Udskriv

Ny professor i psykiatri på SDU

Erik Roj Larsen er udnævnt til professor i psykiatri ved Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og ved Psykiatrisk Afdeling i Esbjerg.

Udskriv

Ny doktor forsker i bedre behandling til nyrepatienter

Rikke Nørregaard. Fotograf:Grethe Pedersen

Lektor Rikke Nørregaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har forsvaret sin doktordisputats og kan nu kalde sig dr.med. Hun forsker i nyresygdomme og nyrernes funktion i håbet om at hjælpe nyrepatienter til bedre behandling.

Udskriv

Ny professor i klinisk gynækologi

Pernille Ravn er udnævnt til professor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU), sideløbende med sin fortsatte ansættelse i stillingen som specialeansvarlig overlæge i almen gynækologi på Odense Universitetshospital (OUH).

Udskriv

Ny professor i neurologi på OUH og SDU

Overlæge, dr. med. habil. Christoph Beier (43) er udnævnt til klinisk professor i neurologi i en kombineret stilling mellem Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Udskriv

Forsker får ti mio. kr. til forskning i ældrepleje i Ghana

Lektor Ulrika Enemark fra Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed får godt ti mio. kr. fra Danida til et forskningsprojekt, der bidrager med ny viden om behov og potentiale for udvikling af ældrepleje i lavere middelindkomstlande som f.eks. Ghana.

Udskriv