Thomas Willnow skal i et nyt professorat finansieret af Novo Nordisk Fonden etablere en ny forskergruppe på Aarhus Universitet. Her skal han bl.a. undersøge, hvorfor diabetes og fedme er blandt de største risikofaktorer i forhold til at udvikle Alzheimers.
Forskningsansvarlig sygeplejerske Anne Højager Nielsen fra Anæstesiologisk Afdeling i Hospitalsenheden Vest skal i samarbejde med en række parter forske i synkebesvær hos intensivpatienter.
Linda Hardisty Bramsen tiltræder 15. januar 2020 som ledende overlæge i Børne- og ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland. Hun kommer fra en stilling som afsnitsledende overlæge i ungdomspsykiatrien i Region Midtjylland.
Annemarie Hellebek tiltræder 2.december som ny direktør for Bornholms Hospital, hvor hun afløser Niels Reichstein Larsen, som i august fik nyt job som direktør for sygehusene i Næstved, Slagelse og Ringsted.
Niels Tørring er biokemiker og ny dr.med. fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han har i sin doktordisputats undersøgt, om blodprøver tidligere i graviditeten kan gøre en forskel ift. at opdage Downs syndrom hos fosteret. Og konklusionen er ikke til at tage fejl af.
Elsebeth Lynge, professor i epidemiologi og leder af Center for Epidemiologisk Forskning, Nykøbing F. Sygehus, modtager en forskningsbevilling fra Novo Nordisk Fonden på 2,4 millioner kroner til et forskningsprojekt om screening for livmoderhalskræft blandt kvinder, der er blevet HPV-vaccineret som piger.
Bornholms Regionskommune har ansat Karina Nørby som ny chef for Center for Sundhed og Forebyggelse. Hun afløser Trine Dorow, som tidligere på året tiltrådte stillingen som kommunens servicedirektør.
Lektor i sundhedsøkonomi på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet, Torben Heien Nielsen, har fået 6,2 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond, til at forske i, hvordan faglige erfaringer fra kolleger påvirker lægers praksis og dermed behandlingen af deres patienter.
Forsker, postdoc Sandra Breum Andersen, Københavns Universitet, har fået 6,1 millioner kroner fra Det Frie Forskningsfond til at forske i, om mave-bakterien Helicobacter pylori kan påvirke vores helbred.
Lene Hjerrild Iversen, professor og overlæge på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, har fået Lippmann-prisen 2019. Hun er kirurg og kræftforsker og får prisen som anerkendelse for den forskel, hun gør – særligt for patienter med tarmkræft.
Årets internationale KFJ-pris fra Rigshospitalet går til den islandske professor Kári Stefánsson, som er en pioner indenfor genetiske befolkningsundersøgelser.
Thomas Qvistgaard Jepps, Assistant Professor, Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet, får 10 mio. kr. at forske for over de kommende fem år af Lundbeckfonden.
Daniel Hargbøl Madsen, leder af juniorforskningsgruppe ved Nationalt Center for Cancer Immun Terapi (CCIT-DK) på Herlev and Gentofte Hospital får 10 mio. kr. at forske for over de kommende fem år af Lundbeckfonden.
Tore Bjerregaard Stage, farmaceut og lektor ved forskningsenheden Klinisk Farmakologi og Farmaci, SDU, modtager 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden til nyt projekt: Hvad sker med lægemidlerne i kroppen hos diabetespatienter?
Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospitals (OUH's) enhed for Medicinsk Teknologivurdering er blevet udnævnt til innovationsprofessor på OUH og forskningsleder i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi.
Ane Fisker, læge og lektor hos OPEN – Open Patient data Explorative Network forsker i vacciner med udgangspunkt i Bandim Health Projects i Guinea-Bissau. Hun er udvalgt til at modtage en af de nye Ascending Investigators-bevillinger på fem millioner kroner i årets uddeling af midler fra Lundbeckfonden.
Olav Wendelboe og Ahmad Sajadieh er udnævnt som kliniske professorer ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet, og Hjerteafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor de skal forske i bedre diagnostik af patienter med komplekse hjertesygdomme.
Postdoc, læge, ph.d. Anne Hammer Lauridsen har modtaget en stor forskningsbevilling fra Kræftens Bekæmpelse på 3,5 mio. kr. til forskning i celleforandringer på livmoderhalsen.
Professor og overlæge Ole Mathiesen fra Sjællands Universitetshospital har fået 6,8 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden til et stort landsdækkende forsøg, der skal teste den bedste smertemedicin til nyopererede hoftepatienter.
Signe Dolmer er ansat som ny ledende overlæge på Afdeling for Psykoser, Aarhus Universitetshospital Psykiatrien i Skejby. Hun afløser Merete Bysted, der går på pension.
Specialeansvarlig overlæge Niklas Rye Jørgensen er ny professor i Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet, hvor han skal fortsætte sin forskning i knogletab og knoglebrud, som er potentielt invaliderende for patienter med en række forskellige sygdomme.
Mireille Lacroix fra Sydfyn er ny næstformand i Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Det står klart efter PLO's repræsentantskabsmøde og efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde 23. november.
Jan Frystyk afløser Jeppe Gram i funktionen som ledende overlæge på Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital, hvor han siden september 2017 været tilknyttet OUH som overlæge og klinisk professor i endokrinologi.
Lektor Ane Bærent Fisker Fra Syddansk Universitet får 4,2 millioner kroner til at undersøge, om nye måder at evaluere vaccinationsprogrammer på kan forbedre børns sundhed og sænke børnedødeligheden i U-lande.
Læge, ph.d. Stefan Stender, Rigshospitalet, får 4,3 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd til at kortlægge nye arvelige faktorer, der påvirker risikoen for fedtlever.
Søren Egedal Degn, Institut for Biomedicin - Forskning og uddannelse ved Aarhus Universitet, har fået 4,4 millioner kroner af Det Frie Forskningsråd til at forske i autoimmun sygdom.
De praktiserende lægers ærespris, Mahlerprisen, går i år til praktiserende læge Anders Munck for hans mangeårige arbejde indenfor kvalitetssikring, forskning og uddannelse.
Catharina Lerche, seniorforsker på Dermatologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital får 10 mio. kr. at forske for over de kommende fem år af Lundbeckfonden.
Cordelia Imig, Assistant Professor, Institut for Neurovidenskab, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, får 10 mio. kr. at forske for over de kommende fem år af Lundbeckfonden.
Marco Donia, onkolog og juniorforskningsleder ved Nationalt Center for Cancer Immun Terapi (CCIT-DK) på Herlev and Gentofte Hospital får 10 mio. kr. at forske for over de kommende fem år af Lundbeckfonden.
Forsker Elisabeth Rexen Ulven fra Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ved Københavns Universitet har fået 10 mio. kr. at forske for over de kommende fem år af Lundbeckfonden.
Kåre Severinsen tiltrådte 1. november som klinikchef for Vestdansk Center for Rygmarvsskade, og han overtog dermed det lægefaglige ansvar for det højt specialiserede center for neurorehabilitering af rygmarvsskadede patienter fra Jylland og Fyn.
Kandidat i Folkesundhedsvidenskab og ph.d. Lau Caspar Thygesen, 43, er udnævnt til professor i epidemiologi og register-baseret forskning ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
Seniorforsker og lektor Ditte Caroline Andersen fra forskningsenheden Laboratory of Molecular and Cellular Cardiology (LMCC) på Odense Universitets Hospital samt Syddansk Universitet er blevet udvalgt til at modtage en af de nye Ascending Investigators-bevillinger på fem millioner kroner i årets uddeling af midler fra Lundbeckfonden.
Ph.d. og lektor Ole Schmeltz Søgaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får en bevilling på fem mio. kr. fra Lundbeckfonden til at forske i om HIV-patienters immunforsvar styrkes i sådan en grad, at livslang medicin ikke længere er nødvendig.
Peter Bytzer får Det Medicinske Selskabs Pris for Klinisk Forskning. Han modtager prisen for en fremragende forskningsindsats, der har fået national og international betydning for, hvordan patienter med mavetarmsygdomme udredes og behandles i dag.