Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Torben Hollmann stopper i FOA

Landets social- og sundhedspersonale skal have ny sektorformand. Torben Hollmann stopper efter ni år i toppen af FOA. Han vender tilbage til Næstved Kommune, hvor han skal være chef for sundheds- og ældrearbejdet.

Udskriv

Ny direktør på Steno Diabetes Center Copenhagen

Den 44-årige cheflæge Magnus T. Jensen fra Hjertemedicinsk Afdeling på Amager-Hvidovre Hospital, indtager 1. november stillingen som direktør på Steno Diabetes Center Copenhagen, hvorfra han skal være med til at udbrede god behandling af diabetes til hele regionen.

Udskriv

Region Sjælland får ny psykiatridirektør

Fra 1. november bliver 46-årige Kresten Dørup ny direktør for Psykiatrien i Region Sjælland, hvpr han skal stå i spidsen for driften og udviklingen af et sundhedsområde, der er under stor bevågenhed og stigende pres. 

Udskriv

Ny chefbioanalytiker på Bispebjerg

Shirwa Adan er ny chefbioanalytiker i Klinisk Biokemisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Dermed får hospitalet en leder, som både er god til at række hånden ud til samarbejde og elsker nørderiet i laboratoriet.

Udskriv

Kommende leder af Helsingør Sundhedshus ansat

Hanne Sloth Wengel, 47, er blevet ansat som Nordsjællands Hospitals kommende leder af de regionale funktioner i Helsingør Sundhedshus. Hun kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske på Herlev og Gentofte Hospital. 

Udskriv

Morten Bestle er ny professor i intensiv medicin ​

Akut nyresvigt og væskeoverskud hos patienter med kritisk sygdom er omdrejningspunktet for forskningen hos overlæge Morten Bestle, som netop er blevet udnævnt som klinisk professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. 

Udskriv

10 sundhedspersoner optaget i Kraks Blå Bog

10 personer indenfor sundhedsområdet er i år kommet med blandt de 116 nye optagne i Kraks Blå Bog, der rummer personer, som er med til at sætte dagsordenen inden for erhvervslivet, i kulturlivet og i det offentlige.

Udskriv

34-årig hjerteforsker får den lille Nobelpris

Lektor Lars Wiuff Andersen fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager i år Anders Jahre-prisen for yngre medicinske forskere. Prisen uddeles af Universitetet i Oslo og anses som en af nordens mest prestigefulde forskningspriser.

Udskriv

Ny professor i farmakologi

Jon Trærup Andersen er udnævnt til ny professor i farmakologi. Professoratet er det første af sin art i Danmark.

Udskriv

Ny chefsygeplejerske i Viborg

Hospitalsenhed Midt har pr 1. juli ansat Lene Dam Olesen som chefsygeplejerske i Røntgen og Skanning og i Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg.

Udskriv

Dansker startet i topjob i EMA

Den tidligere chef for lægemiddelgodkendelse i Danmark, 55-årige Steffen Thirstrup, havde 1. juni første arbejdsdag som ny medicinsk direktør - chief medical officer - i Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Udskriv

Direktør for Rigshospitalet stopper

Med udgangen af 2022 stopper 66-årige Per Christiansen som hospitalsdirektør på Rigshospital, hvor han har været siden 2015. Han går på pension.

Udskriv

Test og Vaccination på Hospitalsenhed Midt skifter leder

Tine Joensen overtager 1. oktober ledelsen af COVID - Test og Vaccination på Hospitalsenhed Midt. Hun kommer til at varetage ledelsen af COVID - Test og Vaccination ved siden af sin funktion som administrationschef i hospitalsenheden.  

Udskriv

Mindeord: En internationalt banebrydende forsker er pludselig død

Professor i pædiatri, dr.med. Hans Bisgaard er uventet og alt for tidligt gået bort 67 år gammel efter en lang og imponerende forskningskarriere.

Udskriv

Ny direktør for Dagens Medicin og Netdoktor

Rikke Esbjerg erstattes 1. september på direktørposten på nyhedsavisen Dagens Medicin og på Netdoktor af Fredrik Andersson, som er direktør for Bonnier Healthcare Global.

Udskriv

Sygehusdirektør går på pension

Peter Fosgrau går på pension 31. december 2022 efter seks år som administrerende direktør på Sygehus Sønderjylland.

Udskriv

Ny klinisk lektor inden for diabetesforskning

Afdelingslæge og ph.d. Morten Bjerregaard-Andersen er ny klinisk lektor inden for diabetes ved Institut for Regional Sundhedsforskning ved Syddansk Universitet og Sydvestjysk Sygehus.

Udskriv

Ny professor kortlægger sygdomme med avancerede vævsanalyser

Institut for Klinisk Medicin opruster sit laboratorium for avancerede vævsanalyser og har ansat Victor Puelles som professor. Han analyserer biopsier for at forstå, hvilke anatomiske forandringer der er på spil, når kroppens væv bliver angrebet af sygdom. 

Udskriv

Allan Flyvbjerg går på tidlig pension

En karriere som diabeteslæge, 11 år som formand for Diabetesforeningen og seks år som øverste chef for Steno Diabetes Center Copenhagen. Allan Flyvbjerg har om nogen været Mr. Diabetes i Danmark. Men nu stopper han overraskende.

Udskriv

Ny professor i klinisk sygepleje

Ny professor Ingrid Poulsen vil løfte de kliniske forløb for patienter og deres pårørende og styrke sygeplejerskernes faglige identitet.

Udskriv