Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny chefbioanalytiker på Vejle Sygehus

Boris Hoyer Mathiasen er pr. 1. maj 2023 ansat som ny chefbioanalytiker på Nuklearmedicinsk Afdeling på Vejle Sygehus.

 • Oprettet den .

Ny formand for Gigtforeningen

Martin Bøge Mikkelsen er udpeget som ny formand for Gigtforeningens bestyrelse. Det skete den 24. maj i forbindelse med foreningens årlige repræsentantskabsmøde.

 • Oprettet den .

Ny cheflæge for de ældste patienter

Anette Tanderup bliver 1. juni cheflæge for Geriatrisk Afdeling i Svendborg samt for Ærø Sygehus. Hun har bl.a. forsket i akut geriatri og behandling af ældre i hjemmet på tværs af sektorer.

 • Oprettet den .

Ny cheflæge i øjensygdomme

Ledende overlæge Rune Salling Holmbjørn fra øjensygdomme, Sygehus Sønderjylland, er ansat som ny cheflæge i øjensygdomme på Aarhus Universitetshospital per 1. juni.

 • Oprettet den .

Genvalg til Hjerteforeningens formand

Der var genvalg til Hjerteforeningens formand, Christian Hassager, ved repræsentantskabsmødet 13. maj i Odense, mens Lars Frederiksen blev valgt som ny næstformand. 

 • Oprettet den .

Ny chefsygeplejerske i plastik- og brystkirurgi

Oversygeplejerske Jesper Skyttehave Rytter bliver 1. juni Aarhus Universitetshospitals nye chefsygeplejerske i Plastik- og Brystkirurgi.

 • Oprettet den .

Fastansat som chefsygeplejerske i Grindsted

Tidligere oversygeplejerske på Grindsted Sygehus, Pia Dahl, er blevet ny chefsygeplejerske på Afdelingen for Hjertesygdomme og Daghospitalet i Grindsted.

 • Oprettet den .

Ny professor skal hjælpe patienter med nyresygdomme og deres familier

Hanne Agerskov, sygeplejerske og ph.d., er ny professor i nefrologisk sygepleje på Nyremedicinsk Afdeling og samtidig leder af forskningsenheden og Center for Forskning med Patienter og Pårørende (ForSa-P) på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

 • Oprettet den .

Ny professor vil finde bedre behandling for kroniske nyresygdomme

Dr.med og ph.d. Rikke Nørregaard fra Institut for Klinisk Medicin er ny professor på Aarhus Universitet. Her forsker hun i translationel nefrologi, der blandt andet dækker diagnosticering og behandling af kroniske nyresygdomme.

 • Oprettet den .

Ny cheflæge for infektionssygdomme på AUH

Lars Toft Nielsen er ansat i stillingen som cheflæge på Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital (AUH) pr. 1. juni 2023.

 • Oprettet den .

Ny professor bygger bro mellem Aarhus og Sydafrika

Dan Stein fra Sydafrika er ny adjungeret professor på Aarhus Universitets Institut for Klinisk Medicin. Han har sin hovedansættelse ved University of Cape Town og forsker særligt i angst og angstrelaterede lidelser.

 • Oprettet den .

Ny adjungeret professor skal gøre os klogere på sjældne leversygdomme

Læge og professor Michael L. Schilsky fra Yale University er ny adjungeret professor på Aarhus Universitets Institut for Klinisk Medicin. Her skal han særligt forske med kolleger i intern medicin og kirurgi med sjældne leversygdomme som omdrejningspunkt.

 • Oprettet den .

Ny professor kortlægger aktiviteten i den menneskelige hjerne

Diego Vidaurre er ny professor i Computational Neuroscience på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. Her udvikler han computermodeller, der skal gøre os klogere på den menneskelige hjerne.

 • Oprettet den .

Kampvalg i Danske Patienter

Efter kampvalg på Danske Patienters repræsentantskabsmøde har organisationens forretningsudvalg fået to nye medlemmer. Torben Mogensen fra Lungeforeningen og Anne Holm Hansen fra Astma-Allergi Danmark træder ind fra dags dato.

 • Oprettet den .

Stinus Lindgren vender tilbage til Folketinget

Radikale Venstres tidligere sundhedsordfører og formand for epidemiudvalget, Stinus Lindgren, kommer nu tilbage i Folketinget. Han røg ellers ud ved valget i november 2022.

 • Oprettet den .

Ny direktør for Cystisk Fibrose Foreningen

Den 1. maj tiltræder Anja Nordstrøm Klett som ny direktør for Cystisk Fibrose Foreningen. Den kommende direktør bringer en solid erfaring med kommunikation, partnerskaber og fundraising til foreningen.  

 • Oprettet den .

Aarhus Universitet får ny klinisk lærestolsprofessor i radiologi

Ole Graumann er ny klinisk lærestolsprofessor i radiologi på Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospitals afdeling for Røntgen og Skanning. Her skal han bl.a. arbejde med diagnostik og behandling af kræft.

 • Oprettet den .

Brostrøm stopper i Sundhedsstyrelsen

Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, stopper i Sundhedsstyrelsen efter otte år. 57-årige Søren Brostrøms åremålskontrakt udløber i efteråret, og han meddeler nu, at han ikke søger forlængelse. 

 • Oprettet den .

Ny cheflæge på Amager og Hvidovre Hospital

Den 1. marts tiltrådte Kirstine Lærum Sibilitz som cheflæge på Amager og Hvidovre Hospital i Afdeling for Hjerte- og Medicinske Sygdomme.

 • Oprettet den .

Medicinrådet skal have ny direktør

Torben Klein skal fra 1. maj 2023 arbejde for et rådgivende ingeniørfirma og har opsagt sin stilling som direktør for Medicinrådets sekretariat.

 • Oprettet den .

Ny regionsdirektør i Region Sjælland

44-årige Annemarie Zacho-Broe bliver ny regionsdirektør i Region Sjælland. Hun skal afløse Per Bennetsen, som har fået job som administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

 • Oprettet den .

Dorthe Crüger stopper som koncerndirektør

Med udgangen af juli takker lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger, 58, af som den ene tredjedel af koncerndirektionen i Region Hovedstaden. Der har været for meget arbejde med administration, og det er ikke der, hvor hun er bedst, synes hun.

 • Oprettet den .

Ny professor i muskelfysiologi

1. marts startede Abigail Mackey som professor i muskelfysiologi på Institut for Idrætsmedicin på Ortopædkirurgisk Afdeling, Bispebjerg Hospital.

 • Oprettet den .

Ny cheflæge på Organkirurgi i Kolding

Majbritt Falkenberg Larsen er pr. 1. marts tiltrådt som ny cheflæge på Organkirurgi på Kolding Sygehus.

 • Oprettet den .

Martin Geertsen dropper politik og bliver direktør

Martin Geertsen begynder 1. marts som direktør i kommunikations- og rådgivningsbureauet Primetime og nedlægger på den baggrund sit hverv som medlem af regionsrådet og trækker sig som folketingskandidat for Venstre. 

 • Oprettet den .

Direktør for Lungeforeningen stopper

Anne Brandt stopper som administrerende direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden. Hun har været direktør for Lungeforeningen i 13 år og direktør for Børnelungefonden i 9 år.

 • Oprettet den .

Regionsdirektør får job i kommune

Efter fire år som regionsdirektør i den nordligste af landets fem regioner takker Christian Boel, 55, af som regionsdirektør. Fremover skal han være direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. 

 • Oprettet den .

Ny cheflæge på Geriatrisk Afdeling i Odense

Kristian Bergholt Buhl bliver fra 1. april 2023 cheflæge på Geriatrisk Afdeling, Odense, OUH. Han kommer fra stillingen som cheflæge på Geriatrisk Afdeling G, Svendborg og Sygehusenheden Ærø, OUH. 

 • Oprettet den .