Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Hospitalsdirektør fritstillet

Merete Stubkjær Christensen er stoppet efter kun to et halvt år som direktør ved Sclerosehospitalerne i Danmark.

Ny chefsygeplejerske for hjerte- og lungekirurgi

Der er tale om et comeback til Rigshospitalet for Christina Sølvsteen Lunde, der den 13. november er tiltrådt stillingen som chefsygeplejerske i Afdeling for Hjerte- og Lungekirurgi på Rigshospitalet. 

Ny prodekan for forskning på Health i Aarhus

Den 62-årige Per Höllsberg – dr.med. og professor i medicinsk virologi – tiltræder som prodekan på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health ved Aarhus Universitet 1. januar 2024 . 

Mette Worsøe ny cheflæge på OUH

Cheflæge Mette Worsøe, M/FAM Svendborg (OUH), tiltræder pr. 15. december som ny cheflæge på hjertemedicinsk afdeling B i Odense (OUH).

Ny formand for Pharmadanmark

Stine Hasling Mogensen, 44, blev 11. november valgt til ny formand for fagforeningen Pharmadanmark på et ordinært repræsentantskabsmøde i København.

Første professor i tobaks- og nikotinforebyggelse

Charlotta Pisinger har i en årrække haft et tæt og meget frugtbart samarbejde med tobaksforskerne på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet. Hun er derfor ansat i professoratet, der skal styrke og formalisere dette samarbejde.

Ny professor i transportsyge

Professor og overlæge Måns Magnusson er ansat i en ny stilling delt mellem DTU Sundhedsteknologi og Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance.

Svensk pioner i Alzheimers sygdom får prestigepris

Rigshospitalet internationale KFJ-pris går i år til den svenske professor Kaj Blennow, der anses som verdensførende i udvikling af biomarkører til diagnostik af Alzheimers sygdom.

Ny chef for traumecenter

Den konstituerede afdelingschef Janus Staffe fortsætter i stillingen som chef for Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Ny professor styrker forskning i svimmelhed

Professor Michael Strupp er ny adjungeret professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet. Den 1. oktober blev han tilknyttet Universitetsklinik for Flavour, Balance og Søvn på Regionshospitalet Gødstrup. 

Hudekspert får job i industrien

Professor og overlæge i dermatologi Alexander Egeberg skal fra årsskiftet stå i spidsen for medicinske anliggender i LEO Pharma.

Ny formand for Danske Fodterapeuter

Cille Holse vandt kampvalg om formandskabet på Danske Fodterapeuters generalforsamling 28. oktober i Aarhus.

Hæderspris til karkirurg

Professor og forskningsleder Kim Houlind har fået årets forskningspris fra Hjerteforeningen og Dansk Karkirurgisk Selskab.  Han har fået prisen blandt andet for sit arbejde med at minimere risikoen for amputation ved åreforsnævring.

Ny cheflæge til Operation og Intensiv i Randers

Nette Møller-Nielsen tiltræder som ny cheflæge på Operation og Intensiv pr. 1. januar 2024, hvor hun overtager stolen fra Lisbeth Kidmose, der er gået på pension.

Formand i Pharmadanmark går af

Pharmadanmarks nuværende formand Tanja Villumsen meddelte 26. oktober foreningens hovedbestyrelse, at hun ikke genopstiller som formand for foreningen – i stedet stiller hun op som næstformand.

Scannings-ekspert får delt professorat

Tim Dyrby er netop udnævnt som ny professor i et delt professorat mellem MR-forskningssektionen på Amager og Hvidovre Hospital og DTU Compute.

Akutmediciner bliver klinisk lektor på Esbjerg Sygehus 

Forskningsleder og afdelingslæge Peter Biesenbach bliver en frontfigur for den akutmedicinske forskning i Esbjerg som en af to akutmedicinere ved Esbjerg Sygehus, Syddansk Universitetshospital, der netop er blevet kliniske lektorer.

Akutmediciner med fokus på organisering bliver klinisk lektor

Overlæge Anders Møllekær bliver fremover en af frontfigurerne for den akutmedicinske forskning i Esbjerg som en af  to akutmedicinere ved Esbjerg Sygehus, Syddansk Universitetshospital, der netop er blevet kliniske lektorer.

Forsker får kongelig anerkendelse

Overlæge Bente Glintborg får en af gigtforskningens mest eftertragtede og prestigefyldte priser, Dronning Ingrids Forskerpris, der hvert år overrækkes af dronning Margrethe på Amalienborg.

Ny cheflæge på Amager og Hvidovre Hospital

Nanna Salling, 48 år, er tiltrådt som ny cheflæge i Ortopædkirurgisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital. Hun kommer senest fra en stilling som cheflæge på Nykøbing Falsters Sygehus.

Ny faglig direktør til Statens Serum Institut

Christian Østergaard Andersen tiltræder 1. december 2023 som faglig direktør for det diagnostiske infektionsberedskab på Statens Serum Institut.

Camilla Aakjær Andersen modtager DSAM’s talentpris

Camilla Aakjær Andersen har modtaget Dansk Selskab for Almen Medicins (DSAM) talentpris 2023. Hun får prisen for sin utrættelige indsats for at indføre ultralyd i almen praksis. Med til prisen hører en check på 10.000 kr.

Dansk Selskab for Almen Medicin genvælger formand

Bolette Friderichsen er lørdag genvalgt som formand for Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) af et enstemmigt repræsentantskab til selskabets årsmøde i Kolding.

SDU udnævner professor i medicinsk uddannelse

Professor Lars Konge er ansat i en netop oprettet forskningsenhed for medicinsk uddannelse, som Syddansk Universitet (SDU) er gået sammen med Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus om.

Medicinrådet får næstformand

Cheflæge i Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital Birgitte Klindt Poulsen bliver næstformand i Medicinrådet.

Steen Werner Hansen stopper som formand i Medicinrådet

Steen Werner Hansen, 71, stopper ved årsskiftet som formand for Medicinrådet. Dermed stopper også det dobbelt formandsskab, og Medicinrådet får derefter kun én formand, nemlig Jørgen Schøler Kristensen, 68, som fortsætter.

Aalborg konstituerer gammel kending som hospitalsdirektør 

Efter at hospitalsdirektør Jens Ole Skov er fyret som hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital, har regionen pr. 2. oktober fundet en vikar til hans stol. Det er en gammel kending, nemlig Per Christiansen, 66.

Aalborg fyrer sin hospitalsdirektør 

Jens Ole Skov, 63, stopper øjeblikkeligt som hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital. Regionsledelsen har ikke længere tiltro til, at han kan rette op på en katatrofal økonomi.