For 14 dage siden sagde den ledende overlæge fra gastroenheden på Herlev Hospital, Mark Ainsworth, op i protest mod sundhedsplatformen. I dag får han støtte fra 111 ansatte på Gastroenheden, som siger, at de ikke længere kan tie om de horrible forhold.
Om få måneder får 112-personale i Region Hovedstaden hjælp af kunstig intelligens til at opdage hjertestop. På sigt er planen, at også personalet på 1813 skal have hjælp - og ikke kun til at opdage hjertestop, men også f.eks. blodpropper i hjerte og hjerne og blodforgiftning.
Ny rundspørge viser, at 78 procent af hospitalslægerne i Region Hovedstaden mener, at de har fået mindre patientkontakt efter indførelsen af Sundhedsplatformen. Protesterne mod platformen er stigende, inden den skal udrulles i Region Sjælland 25. november.
Hvad sker der, hvis du er alene og besvimer på gaden, og dit sundhedskort kræver en firecifret kode for, at hjælperne kan åbne det på din mobiltelefon? Dét og meget andet undrer Anders Colding-Jørgensen sig over i forbindelse med, at regeringen vil digitalisere sygesikringsbeviset.
Morten Bangsgaard, der er stud. teol. og medlem af Etisk Råd, advarer mod en operaforestilling på Det Kongelige Teater om lægen Svend Lings såkaldte selvmordsmanual til alvorligt syge, fordi han mener forestillingen kan kaste en forskønnende glans over manualen og rådgivningen i forbindelse med selvmord.
Rigsrevisionen bebuder stor undersøgelse af samtlige 16 supersygehus-projekter i landet, fordi økonomiske problemer kan beskære projekterne så hårdt, at supersygehusene alligevel ikke bliver super.
Kræftens Bekæmpelse er klar til at invitere til det første indledende møde om en alliance mellem parter i sundhedsvæsnet, der vil arbejde sammen om at bekæmpe social ulighed i kræft, fortæller direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.
I går blev det på et møde i Medicinrådet afgjort, at prisen for den banebrydende medicin til behandling af muskelsvindsygdommen spinal muskelatrofi er ”urimeligt høj.” Forventeligt og fornuftigt, lyder det fra sundhedsøkonom, mens Muskelsvindfonden er uforstående og melder om dybt ulykkelige medlemmer.
I dag er 45 procent af overlægerne kvinder. Og ser man alene på andelen af ledende overlæger er tallet 40,6 procent. Her er sket en fordobling på ti år. For ti år siden var tallet 21,4 procent.
Antallet af ’kolde hænder’ i regionerne er steget med 30 procent de seneste ti år. Samtidig skal sundhedspersonalet tage sig af mere og mere kontrolarbejde.
Den kommende forsøgsordning med medicinsk cannabis, der træder i kraft fra januar med tilslutning fra alle Folketingets partier undtaget De Konservative, er for uambitiøs. Når forsøgsordningen udløber i 2021, er ingen blevet spor klogere på, om det virker. Det mener Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening.
Over halvdelen af danskerne er nu overvægtige. Det er på tide at ledere og HR-medarbejdere udviser mod og taler med de ansatte om deres vægt., skriver Regitze Siggaard i et debatindlæg. Hun har i over 25 år arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse hos bl.a. Sundhedsstyrelsen, Falck, Københavns Kommune, 3F og Dansk Metal.
Prioritering af nye behandlinger bør foregå ved det europæiske lægemiddelagentur, EMA, og ikke lokalt i de enkelte lande, mener tidligere sundhedsminister Arne Rolighed efter at Medicinrådet har valgt ikke at anbefale vedligeholdelses-behandling af knoglemarvskræft, selv om det kan give op til to års længere levetid.
Siden udbruddet af Covid-19 har tusinder af sundhedsarbejdere måttet arbejde med forskellige former for beskyttelses- og hygiejneudstyr. Men foranstaltningerne overfor coronavirus kan give svære hudproblemer hos læge og sygeplejersker.
Det kommer til at tage otte-ni måneder at få fremskaffet de data, som det danske Medicinråd forlanger for overhovedet at overveje at tage Spinraza i brug - og som Danmark er ene om at kræve, siger adm. direktør i firmaet bag Biogen, Janne Harder.
Blodfortyndende lægemidler stod sidste år for den største stigning i salg af lægemidler i Danmark. Alene fra 2016 til 2017 steg salget udregnet på omsætning med 44 procent i primærsektoren.
undhedsstyrelsens chef Søren Brostrøm undervurderede fuldstændig corona og modarbejdede derfor konsekvent regeringen i pandemiens første måneder. Det fremgår det af en ny biografi "Det første år" om Mette Frederiksens første år som statsminister.
Centerchef i Center for Planlægning i Sundhedsstyrelsen og tidligere formand for Yngre Læger, 45-årige Camilla Rathcke, vil gerne være formand for Lægeforeningen efter Andreas Rudkjøbing.
En ung muskelsvindsramt kvinde på 27 år ønsker at dø ved at få stoppet sin respirator. Ingen læger ønsker at gøre det, men et lovforslag åbner op for muligheden. Chef i Muskelsvindfonden, Jørgen Lenger, mener, at den 27-årigs ønske om dødshjælp er et ønske om livshjælp.
Træner, sundhedscoach og foredragsholder, Chris MacDonald vil have os til at forstå og respektere vores grundlæggende biologiske behov, som ifølge ham ikke er til forhandling, hvis vi vil have et sundere liv.
Efter mange års fokus på overenskomsten vil de praktiserende læger løfte blikket og sikre at almen praksis også er en vigtig del af sundhedsvæsenet om 15 år.
Der arbejdes tilsyneladende intenst på de indre linjer for at finde en løsning på kaosset efter, at bestyrelsen for det internationale Cochrane samarbejde i sidste uge afsatte Peter Gøtzshe som direktør for Nordic Cochrane Center.
Følgerne af professor Peter Gøtzsches måde at lede Det Nordiske Cochrane Center på og hans forvaltning af den finanslovsbevilling, der er givet til centeret, har ført centeret ud i sin største krise siden etableringen for 26 år siden. Det siger den nye direktør, Karsten Juhl Jørgensen, som dog er fortrøstningsfuld, i forhold til, at centret får lov at fortsætte sit virke.
De offentligt tilgængelige danske kulturinstitutioner har måttet dreje nøglen om på grund af coronavirussen, men flere af dem blomstrer som aldrig før på digitale platforme i hele landet.
På det seneste har der været ny forskning og meningstilkendegivelser, der hævder, at grænsen for flokimmunitet kan ligge betydeligt lavere end de 60 procent, man regner med. Det har fået debatten om flokimmunitet til at blusse op igen.
Hver dag sender en journalist og en professor en halv times oplysende studie-TV på Facebook om Corona-virus, hvor de forsøger at gå bag overskrifter og på den måde finde ud af, hvad der er op og ned i forskellige myndigheders og eksperters udsagn.
Junglen af online gentests skal modsvares med kvalitet, mener det danske genlaboratorium Amplexa Genetics. Som noget helt nyt sælger firmaet nu gentest til private, som kan blive testet for alvorlige sygdomme.
Udflytningen af opgaver fra hospitaler til praktiserende læger og sundhedshuse er i gang - og i fremtiden skal endnu flere sundhedsopgaver løses tæt på borgerne og i borgernes egne hjem. Direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Inge Kristensen, kan nemt få øje på en stor fare ved udflytningen: Intet er nemlig farligere for patienterne end overgange, pointerer hun.
Manglende, forkerte og forsinkede diagnoser er et stort patientsikkerhedsproblem, som der hidtil ikke har været så stort fokus på, siger Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Smitteopsporing er afgørende for at holde Danmark åbent, men mange lande bruger mange flere kræfter på smitteopsporing - og har bedre resultater. En specialist kritiserer indsatsen.
"Jeg er patient 0," skriver en rystet medarbejder på TV2 News på sin Facebook-profil. Manden er som første dansker konstateret smittet med coronavirus.
Organisationen Danske Patienter sad med ved Medicinrådets bord, da beslutningen i sidste uge blev truffet om, at den nye, banebrydende medicin modspinal muskelatrofi, Spinraza, skulle afvises på grund af sin høje pris. Men enige i beslutningen var de bestemt ikke.
Allerede i oktober 2018 kendte Danske Regioner til resultatet af en alarmerende rapport om sammenhængen mellem mangelfuld behandling af psykisk sygdom og personfarlig kriminalitet som drab, voldtægter og grov vold. Men regionerne afviste at udgive den, skriver Politiken.
Det skal være ledelsen på et hospital, der tager imod tilbud om efteruddannelse fra lægemiddelindustrien og sender medarbejdere på kurser og konferencer betalt af industrien. Danske Regioners bestyrelse har netop vedtaget retningslinjer, så læger eller sygeplejersker ikke længere hver især får betalt konferencer og kurser direkte af lægemiddelindustrien. Lægemiddelindustriforeningen er positiv.