Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

GASTROENTEROLOGISK TIDSSKRIFT

Kun ét ud af tre børn med spiserørsbetændelse får den rette behandling i første linje

Danske børn går i årevis med symptomer som synkebesvær, opkastninger og spisevægring, før de får stillet den sjældne diagnose eosinofil øsofagitis – også kaldet allergisk spiserørsbetændelse. Samtidig er den hjemlige behandling og opfølgning af sygdommen langt fra optimal, lyder konklusionen på et nyt dansk studie.

RESPIRATORISK TIDSSKRIFT

Stadig flere unge danskere får høfeber og astma

Nyt dansk studie, der netop er publiceret i Clinical and Translational Allergy, viser, at flere unge danskere får høfeber og astma – for sidstnævnte sker det tidligere i livet. I studiet har forsker, Susan Mikkelsen, vist, at man herhjemme endnu ikke har nået et plateau i antallet af mennesker, som udvikler høfeber og/eller astma.

MEDICINSK TIDSSKRIFT

Astmamedicin forbundet med ufrivillig barnløshed

Analyser af data fra det store internationale studie SCOPE har vist, at kvinder, som udelukkende tager korttidsvirkende astmamedicin, kan have sværere ved at blive gravide end andre kvinder.

Lungeselskabs nye vejledning skiller sig ud fra internationale standarder

Når Dansk Lungemedicinsk Selskab sidst på året udkommer med deres opdaterede retningslinjer til behandling af patienter med KOL, kommer det videnskabelige selskab med et nyt bud på behandlingstilgangen, der ikke fuldstændigt læner sig op af de etablerede internationale GOLD-vejledninger.

MEDICINSK TIDSSKRIFT

Astmasymptomer hos normalvægtige kan mindskes ved motion og diæt

Det er ikke udelukkende svært overvægtige astmapatienter, der kan forbedre deres livsbetingelser gennem kost og motion. Ny dansk forskning viser, at normalt- og lidt overvægtige astmasyge også kan optimere deres livskvalitet samt reducere astmasymptomerne ved at fokuserer på at ændre kost- og motionsvaner.