Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny cheflæge i Afdeling for Nyresygdomme

Speciallæge i nefrologi, Lene Boesby, er ny cheflæge ved Afdeling for Nyresygdomme på Rigshospitalet.

Lene Boesby er speciallæge i nefrologi fra 2017 og kommer fra en stilling som ledende overlæge på Medicinsk Afdeling ved Sjællands Universitetshospital i Roskilde. 

Hun er begejstret for nu at være tilbage i den afdeling, som hun selv blev uddannet i for år tilbage.

"Jeg havde virkelig lyst til at komme tilbage til Rigshospitalet, for jeg har altid følt mig godt tilpas her. Rigshospitalet er et sjovt og spændende sted, fordi fagligheden er så nørdet," fortæller Lene Boesby, der tiltrådte stillingen den 1. november.

I sin tidligere stilling på Sjællands Universitetshospital havde Lene Boesby blandt andet ansvar for hæmodialyseafdelingen og to satellitter i henholdsvis Nykøbing Falster og Køge. En erfaring, der kommer hende til gode i den nye stilling, hvor der blandt andet venter en flytning af satellitfunktionen på Frederiksberg Hospital til Bispebjerg Hospital.

Derudover ser hun frem til at tage fat på arbejdet med at styrke samarbejdet på tværs af fagligheder, specialer, hospitaler og kommuner.

"Det er vigtigt, at vi er åbne ud mod resten af samfundet. At vi deles om viden og kompetencer, og at der bliver en større naturlighed i, at vi snakker sammen. Ikke kun en-til-en med dem, vi kender, men at vi får en mere formaliseret drøftelse af patienterne på tværs," siger Lene Boesby.

Som leder er Lene Boesby optaget af at skabe en positiv og fagligt nysgerrig arbejdsplads, som er præget af imødekommenhed.

"Jeg vil gerne være med til at skabe en kultur, hvor vi griber de små huller, der er i hverdagen, til at dele vores viden med hinanden. For eksempel at vi bruger fem minutter på morgenkonferencen til at forklare et begreb, som måske ikke er indlysende for alle, så vi gør det tilladt at vise faglige usikkerheder," siger Lene Boesby.

Hun understreger dog samtidig, at hun ikke er kommet for at vende op og ned på afdelingen.

"Det er en stab, der er gammel i gårde, og det er den af en årsag, så jeg skal ikke ind og gøre en hel masse anderledes," siger hun.

Lene Boesby er 52 år, bor i Valby og har to voksne børn.