Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny prodekan for forskning på Health i Aarhus

Den 62-årige Per Höllsberg – dr.med. og professor i medicinsk virologi – tiltræder som prodekan på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health ved Aarhus Universitet 1. januar 2024 .

Det er en erfaren professor med et internationalt udsyn, som nu skal arbejde for, at alle forskere på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health har de bedste rammer.
 
Han kommer fra en stilling som forsknings- og uddannelseschef ved NIDO | Center for Forskning og Uddannelse på Regionshospitalet Gødstrup. Og tidligere har Per Höllsberg boet ni år i Boston, USA, hvor han var forsker på Harvard Medical School. Her undersøgte han blandt andet, hvordan virusinfektion af immunceller kan føre til en scleroselignende sygdom.
 
Han har gennem en årrække været tilknyttet Health på Aarhus Universitet, hvor han har haft en lang ansættelse ved Institut for Biomedicin som professor i medicinsk virologi. Især har han forsket i Epstein-Barr virus og multipel sclerose samt mekanismer for herpesvirusinfektion af immunceller.
 
Per Höllsberg ser frem til at bidrage til udviklingen af den sundhedsvidenskabelige forskning på Aarhus Universitet.
 
Især har han fokus på forskningens impact – eller gennemslagskraft – både inden for og uden for den akademiske verden. Og så har han blikket rettet mod de nye generationer.
 
”Jeg har et blødt punkt for de unge, der begynder at forske. Dem skal vi have fokus på – deres karriereveje, vilkår og arbejdsmiljø. Det er vigtigt, at Health er en attraktiv arbejdsplads, så vi kan tiltrække de unge talenter, som vi er helt afhængige af, hvis fakultetet skal blive ved med at levere forskning i international topklasse,” siger han.