Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

SDU udnævner professor i medicinsk uddannelse

Syddansk Universitet (SDU) har i samarbejde med Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus (OUH) netop oprettet en forskningsenhed for medicinsk uddannelse og ansat professor Lars Konge til at lede enheden.

”De seneste år har jeg nydt at være en del af det spirende forskningsmiljø indenfor medicinsk uddannelse på SDU og OUH, og det er derfor med stor glæde jeg påtager mig rollen som professor på området. Jeg ser meget frem til at være med til at opbygge den nye forskningsenhed i tæt samarbejde med dygtige klinikere, uddannelsesfolk og en masse yngre forskere,” siger Lars Konge.

Lars Konge er cand. med. fra Aarhus Universitet fra 2001 og blev speciallæge i thoraxkirurgi på Rigshospitalet i 2011. Han har en ph.d. i kompetencevurdering, og hans primære forskningsområder er simulations-baseret træning og certificering af tekniske færdigheder.

Som professor i medicinsk uddannelse på Københavns Universitet har Lars Konge opbygget en succesfuld forskningsenhed på Copenhagen Academy of Medical Education and Simulation (CAMES) og er en af verdens mest aktive forskere indenfor medicinsk uddannelse.

Privat bor Lars Konge i Virum, er gift med Eva, og sammen har de fem piger i skolealderen.