Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Medicinrådet får næstformand

Cheflæge i Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital Birgitte Klindt Poulsen bliver næstformand i Medicinrådet.

Birgitte Klindt Poulsen har været medlem af Medicinrådet siden 2017. Før det var hun mangeårigt medlem af RADS, som var en af forløberne for Medicinrådet. 

"Vi er meget glade for, at Birgitte Klindt Poulsen træder ind som næstformand i Medicinrådet. Hun har en stærk farmakologisk baggrund og meget stor erfaring fra snart syv års arbejde i Medicinrådet og i regionale lægemiddelkomiteer. Det betyder også, at hun kan træde ind i næstformandsrollen fra dag et. Birgitte Klindt Poulsen er kendt for sit store faglige engagement, kombineret med en udtalt samarbejdsevne. Begge dele er vigtigt, når der skal træffes svære beslutninger i Medicinrådet," siger Jørgen Schøler Kristensen.

Birgitte Klindt Poulsen siger, at hun glæder sig.

"Vi har mange store og spændende opgaver foran os, som for eksempel at implementere anbefalingerne i rapporten om Medicinrådet og HTA-forordningen fra EU. Samtidig mener jeg, at vi har en vigtig opgave i at følge op på de anbefalinger, Medicinrådet giver, for at sikre os, at de også virker ude i virkeligheden. Prioritering bliver endnu vigtigere i de kommende år, hvis vi skal få enderne til at nå sammen i det danske sundhedsvæsen," siger Birgitte Klindt Poulsen.

Birgitte Klindt Poulsen er 54 år, uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1996 og speciallæge i klinisk farmakologi i 2008. Hun har derudover klinisk erfaring fra bl.a. intern medicin og kardiologi.

Siden 2018 har Birgitte Klindt Poulsen været cheflæge i Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital og klinisk lektor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun har været medlem af Medicinrådet siden oprettelsen januar 2017 og før det medlem af RADS fra 2009 til 2016. Hun er desuden formand for Det Rådgivende Udvalg for Medicinområdet under Styrelsen for Patientsikkerhed og næstformand i den Regionale Lægemiddelkomite i Region Nordjylland.