Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Aalborg konstituerer gammel kending som hospitalsdirektør 

Efter at hospitalsdirektør Jens Ole Skov er fyret som hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital, har regionen pr. 2. oktober fundet en vikar til hans stol. Det er en gammel kending, nemlig Per Christiansen, 66.

Aftalen med ham løber i seks måneder.

Per Christiansen kommer fra en stilling som hospitalsdirektør på Rigshospitalet gennem otte år og har tidligere været både regionsdirektør i Region Nordjylland samt hospitalsdirektør på netop Aalborg Universitetshospital. I forbindelse med sin pensionering fra Rigshospitalet ved årsskiftet sagde han, at han så frem til et indholdsrigt otium med bedre tid til familien og til at pleje sine interesser.

"Måske åbner jeg et antikvariat – hvem ved?” sagde han. I første omgang bliver der næppe tid til et antikvariat med gamle bøger. Det er nye regnskaber, der skal studeres. 

"Der er brug for en ny profil til at få styr på budgettet. Vi mener, at Per Christiansen er den rette til at træde til lige nu i en overgangsfase," siger Anne Bukh. 

På LinkedIn kommenterer Per Christiansen selv sin konstituering:

"Når man har været direktør på Rigshospitalet i otte år, har man Rigshospitalet i blodet for altid. Men jeg vil også altid have Aalborg Universitetshospital i hjertet. Og nærmest på årsdagen, hvor jeg bebudede min pensionering, er jeg tilbage i de aktive rækker for en periode som konstitueret direktør på Aalborg Universitetshospital. Det sker på en trist baggrund, fordi regionen og min gode kollega gennem mange år, Jens Ole Skov, har indgået en gensidig fratrædelsesaftale. Jeg stiller mig gerne på skuldrene af den meget stor indsats, Jens Ole har ydet for hospitalet gennem de 17 år, og jeg er oprigtig ked af, at det skulle ende på denne måde," skriver Per Christiansen og fortsætter:

"Jeg har fulgt Aalborg Universitetshospital løbende, og heldigvis er det et godt og robust hospital, jeg skal være vikarierende direktør for. Jeg kender stadig mange ledere og medarbejdere, og det er et udtryk for en af hospitalets styrker, nemlig kontinuitet, at det er sådan. Jeg håber jeg kan sprøjte energi og gåpåmod samt en god del erfaring ind i hospitalet i en vanskelig tid med store budgetudfordringer og planlægningen af en udflytning til det nye superhospital. Og jeg vil gerne understrege, at det nye hospital bliver fantastisk - glem alt om mediernes overskrifter. Det bliver rigtig godt både for patienter og personale." 

Stillingen som hospitalsdirektør bliver opslået ledig snarest.