Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Aarhus Universitet får ny klinisk lærestolsprofessor i radiologi

Ole Graumann er ny klinisk lærestolsprofessor i radiologi på Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospitals afdeling for Røntgen og Skanning. Her skal han bl.a. arbejde med diagnostik og behandling af kræft.

Den nye kliniske lærestolsprofessor på Health-fakultetet, Ole Graumann, har et bredt forskningsfelt inden for radiologien, der blandt andet dækker kræft, klinisk ultralyd og kunstig intelligens. Tidligere har Ole Graumann fx forsket i minimal invasiv frysebehandling af kræft og i kunstig intelligens til screening af brystkræft eller blodpropper i hjernen.

Ole Graumanns forskning har stor betydning for patienter og det sundhedsfaglige personale. Han kommer fra en professorstilling på Syddansk Universitet samt ledende overlæge på Radiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital og er glad for at vende tilbage til Aarhus, hvorfra han er uddannet læge.

”Det har længe været en drøm at komme ’hjem til Aarhus’ igen for både min kone og mig. Lærestolsprofessoratet er en spændende opgave, der indebærer mange nye ledelsesmæssige opgaver. Jeg ser virkelig frem til at arbejde på Danmarks bedste hospital. Min ambition er at få etableret en af landets bedst fungerende radiologiske forskningsenheder og tiltrække de bedste folk. Mit fokus vil fra starten blive at skabe et velfungerende tværfagligt teamarbejde i et psykologisk trygt arbejdsmiljø,” siger han.