Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor i muskelfysiologi

1. marts startede Abigail Mackey som professor i muskelfysiologi på Institut for Idrætsmedicin på Ortopædkirurgisk Afdeling, Bispebjerg Hospital.

På Bispebjerg Hospital skalhun blandt andet knytte sin forskning i muskelskader til klinikkens konkrete udfordringer på Ortopædkirurgisk Afdeling.

Hun skal blandt andet finde ud af, om ældre har nemmere ved at komme sig efter indlæggelse, hvis de i forvejen har stærke muskler?

"Bispebjerg Hospital har virkelig en unik tilgang til samarbejde, og jeg glæder mig til at bruge min faglighed i samspil med klinikere fra andre specialer," siger Abigail Mackey.

Den nye professor er fra Irland, men har arbejdet i Danmark i snart 20 år.  Hun er uddannet fra Limerick Universitet, hvor professor Michael Kjær fra Bispebjerg Hospital opponerede hendes ph.d.-forsvar.

"Bispebjerg var allerede dengang virkelig på landkortet på dette område, så da Michael spurgte, om jeg ville til København for at arbejde, takkede jeg straks ja," siger Abigail Mackey.

I det nye professorat rykker hendes forskning tættere på klinikken – og det glæder hun sig til:

"Nu kommer jeg bl.a. til at undersøge belastningsskadet muskelvæv fra rigtige patienter i stedet for væv, der er skadet med for eksempel elektricitet efter det er fjernet fra forsøgspersoner," sige hun og fortsætter: "På den måde er jeg meget mere nede i de konkrete problemer, der udfordrer på afdelingen. Og det gør, at vi kan gøre rehabilitationen af patienterne mere præcis og anvendelig." 

Abigail Mackey har siden 2011 også undervist som lektor på Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet. Og selvom hun nu starter som professor på Bispebjerg, fortsætter hun med at undervise – nu også som professor på Institut for Klinisk Medicin.