Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny cheflæge på Organkirurgi i Kolding

Majbritt Falkenberg Larsen er pr. 1. marts tiltrådt som ny cheflæge på Organkirurgi på Kolding Sygehus.

Hun er i forvejen konstitueret ledende overlæge på afdelingen – en titel hun har haft i godt ét år – og hun fortsætter permanent i samme lederfunktion, der nu bærer titlen cheflæge.

Majbritt Falkenberg Larsen har været på Organkirurgi på Kolding Sygehus siden 2002 og kender derfor allerede afdelingen, kollegaerne og resten af sygehuset indgående.

"Der er en god stemning her i Kolding, og sygehuset har en størrelse, hvor vi kender hinanden - og jeg samarbejder godt med medarbejdere i hele huset. Så hvis jeg skulle være leder, skulle det være her," siger hun.

57-årige Majbritt Falkenberg Larsen er kandidat i medicin fra Odense Universitet i 1993 og har siden arbejdet på sygehuse overalt i Syddanmark – i både Odense, Esbjerg, Kolding, Vejle og Middelfart – ligesom hun har været tilknyttet flere specialer. Hun erfarede dog tidligt i karrieren, at organkirurgi ligger hendes hjerte nær.

"Jeg er håndværker, som man i høj grad skal være som organkirurg. Det er et meget bredt, udfordrende speciale, og der er meget diagnostik sammenlignet med andre kirurgiske specialer. Vi behandler børn, men også ældre, og der er aldrig to dage, der er ens," forklarer hun.

Fra 2012 og frem til januar sidste år var hun overlæge på Organkirurgi, inden hun blev forfremmet til den midlertidige stilling som ledende overlæge.

"Det er en fordel, at jeg kender sygehuset og allerede har samarbejdet med mange forskellige kollegaer. Men det kan selvfølgelig også være en ulempe, hvis man er for fedtet ind i huset her. Jeg vil derfor være meget bevidst om, hvorvidt man kan gøre tingene anderledes, end vi har gjort det her," siger hun.

Hun fortæller, at hun som leder gerne vil være uformel, men autentisk og tydelig. Og så vil hun især arbejde på understøtte de gode sociale relationer, der er på afdelingen, ligesom hun vil arbejde på at udvikle medarbejderne fagligt. Det skal blandt andet ske ved hjælp af dannelsen af faglige teams, der er knyttet til forskellige patientgrupper. Et arbejde, man allerede er godt i gang med.

Majbritt Falkenberg Larsen er sønderjyde – født i Haderslev – men bor nu med sin mand, sin søn på 20 år og datter på 18 år i Seest i Kolding. Familien rejser gerne så ofte, det er muligt, ligesom hun bruger fritiden på at arbejde i haven, dyrke fitness, læse og ikke mindst strikke. Hun håndfarver i den forbindelse selv garn på komfuret.

  • Oprettet den .