Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny lektor ved Institut for Klinisk Medicin i Aarhus

Niels Abildsten er pr. 1. januar 2023 ansat som teknisk chef på Sygehus Lillebælt.

45-årige Niels Abildsten kom til Sygehus Lillebælt i november 2021 og har reelt siden haft jobbet som netop teknisk chef, der dog nu formelt bliver hans.

Niels Abildsten er oprindeligt uddannet traktormekaniker, men har også en uddannelse som maskinmester bag sig og har derudover gennemført en række uddannelser i erhvervsøkonomi, erhvervsorganisation og projektledelse fra University College Lillebælt.

Han har blandt andet også en fortid som officer i forsvaret, han har arbejdet som teknisk leder på en boreplatform i Nordsøen og var fra 2011 til 2020 maskinmester – med ansvar for de tekniske installationer og energioptimeringen - i Hedensted Kommune. Herefter fik han et tilsvarende lederjob i Kolding Kommune, inden han kom til Sygehus Lillebælt.

Som teknisk chef har Niels Abildsten ansvaret for en afdeling, der tæller alt fra tømrere, malere, smede og gartnere til bygningskonstruktører, tegnere og maskinarbejdere. Et arbejde, der fra spænder bredt fra et dørhåndtag, der skal udskiftes, til store, tocifrede millionbeløb-projekt.

Privat bor Niels Abildsten vest for Vejle – med sin hustru, der i øvrigt er sygeplejerske på Vejle Sygehus. Parret har tre børn i alderen 10 til 15 år.