Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Børnelæge bliver æresalumne på Aarhus Universitet

Børnelæge Vibeke Brix Christensen modtager prisen som æresalumne på Aarhus Universitet.

Hun har været udsendt til nogle af verdens mest udsatte områder. Hun har set store menneskelige lidelser som læge og forsker under borgerkrige, naturkatastrofer og epidemier.

”For mig stopper lægeløftet ikke ved den danske grænse. Alle børn er lige meget værd, og jeg har altid haft en trang til at gøre noget. Jeg har været så heldig at få nogle kort på hånden, som jeg kan bruge til at hjælpe andre. Det er min form for nødhjælp”.

Sådan lyder det fra årets æresalumne på Aarhus Universitet, Vibeke Brix Christensen, der arbejder som overlæge på Rigshospitalet, hvor hun behandler alvorligt syge børn. Samtidig er hun gennem mange år engageret i Læger uden Grænser som både udsendt, bestyrelsesmedlem, underviser, foredragsholder og medicinsk rådgiver.

Vibeke Brix Christensen har været udsendt til Sierra Leone, Afghanistan og Darfur og har taget initiativ til forskningsprojektet Treatfood, hvor hun og hendes forskerhold har udviklet en opskrift, så man nemt og billigt kan give de rigtige kosttilskud til de millioner af børn i verden, som er moderat underernærede.

Gennem sin karriere og sit store engagement har Vibeke Brix Christensen taget et stort samfundsansvar, der rækker langt ud over Danmarks grænser.

Udskriv