Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny sygeplejefaglig direktør i Gødstrup

Rikke Degn bliver fra fra 1. oktober 2022 sygeplejefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup.

Rikke Degn kommer fra en stilling som chefsygeplejerske i Hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital, hvor hun gennem 6 år har være medansvarlig for ledelsen af cirka 450 medarbejdere. Hun har også i samarbejde med medarbejdere og afdelingens lærestolsprofessor udviklet og implementeret en strategi for sundhedsfaglig forskning og udvikling, hvor hovedfokus er udvikling af "patientrapporterede oplysninger" (PRO).

Inden da var hun afdelingssygeplejerske på Kræftafdelingen gennem syv år. På Aarhus Universitetshospital har hun også været formand for det Sygeplejefaglige Råd, hvor hun har særlig optaget af at bidrage til fusionsprocessen i forbindelse med samlingen af hospitalerne i Aarhus i 2019 og på at udvikle AUH som en attraktiv arbejdsplads der tiltrækker nye medarbejdere og gør det attraktivt for eksisterende medarbejdere at blive. 

Hun er uddannet sygeplejerske i 1998 og har derudover kandidatuddannelsen i Sygepleje fra Aarhus Universitets i 2006.

"Jeg kender Rikke Degn som en udviklingsorienteret og visionær leder, som går op i det tværgående samarbejde både på tværs af hospitalet og regionen. Hun er kendt for at skabe gode resultater og for at prioritere trivsel for både medarbejdere og ledere. Med Rikke Degn får Regionshospitalet Gødstrup en dygtig, imødekommende og samarbejdsorienteret sygeplejefaglig direktør, som jeg også glæder mig meget til at byde velkommen i koncernledelsen i Region Midtjylland," siger Jørgen Schøler Kristensen, konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland og tidligere lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

"Jeg glæder mig til at tage hul på opgaven og til at skabe nye, professionelle relationer og netværk med en ambition om at bygge videre på Regionshospitalet Gødstrups position som patientens og personalet hospital, hvor kvalitet i patientbehandlingen og et godt arbejdsmiljø går hånd i hånd i et professionelt og venligt miljø, siger Rikke Degn.

Rikke Degn bor i Ugelbølle på Djursland med sin mand og to børn i teenagealderen. Hun afløser Ida Gøtke på posten som sygeplejefaglig direktør i Gødstrup, da Ida Gøtke har valgt at gå på pension.

Hospitalsledelsen på Regionshospitalet består fra 1. oktober af hospitalsdirektør Poul Michaelsen, lægefaglig direktør Jens Friis Bak og sygeplejefaglig direktør Rikke Degn.