Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Allan Flyvbjerg går på tidlig pension

En karriere som diabeteslæge, 11 år som formand for Diabetesforeningen og seks år som øverste chef for Steno Diabetes Center Copenhagen. Allan Flyvbjerg har om nogen været Mr. Diabetes i Danmark. Men nu stopper han overraskende.

Årsag: Han ønsker at gå på pension, selv om han kun er 63 år.

”Jeg har tænkt meget over det gennem et års tid. Og nu skal det være. Jeg har arbejdet 80 timer om ugen i 25 år, og jeg er så priviligeret, at jeg har mulighed for at sige stop, mens legen er god," siger Allan Flyvbjerg. 

Han har meddelt Region Hovedstaden, at han stopper som centerdirektør med udgangen af september i år.

Han håber, at hans eksempel er "et godt signal" overfor andre læger, for nogle af dem bliver for lang tid på arbejdsmarkedet, mener han. Der skal nogle gange nye kræfter til.

"Det har været seks spændende år, hvor min første opgave var at lede den proces, der skulle bringe det tidligere privatejede Steno Diabetes Center godt og sikkert ind i det offentlige, ind i Region Hovedstaden. Den opgave er tilendebragt, og løbende målinger viser, at de personer med diabetes, der behandles på hospitalet, er blandt regionens mest tilfredse. Det samme gælder de ansatte. Vi er også flyttet i nye lokaler i Herlev, og fokus fremad bliver mere på drift, og der vil det være sundt, om der kommer nye øjne på,” siger Allan Flyvbjerg, der har dedikeret det meste af sit arbejdsliv til diabetes.

Før jobbet som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Copenhagen og klinisk professor ved Københavns Universitet var Allan Flyvbjerg dekan ved Aarhus Universitet igennem seks år, og før da formand for Diabetesforeningen i 11 år, og i samme periode overlæge ved Aarhus Universitetshospital og diabetesprofessor ved Aarhus Universitet.

”Nu er tiden kommet til, at jeg vil have meget mere tid med min familie med kone, tre børn og børnebørn og til mine mange fritidsinteresser. Jeg vil også fortsætte med noget bestyrelsesarbejde, men jeg vil rent ud sagt glæde mig til at have rigtig god tid til bl.a. lystfiskeri, som er min helt store interesse for tiden. Men også naturen, at rejse og whisky er blandt mine interesser,” siger Allan Flyvbjerg.

Han fortæller, at en af årsagerne til hans tidlige pensionering også er, at hans kone er 70 år.

"Hvis jeg venter med at gå på pension til jeg er 70 år, er min kone 78. Det dur ikke. Vi vil gerne have nogle aktive år sammen," siger han.

Allan Flyvbjerg har en måneds opsigelse, men har valgt at opsige sin stilling godt tre måneder før, at han stopper, for at give regionen god tid til at finde en ny leder for hospitalet.

Stillingen som centerdirektør på Steno Diabetes Center Copenhagen bliver slået op snarest muligt.

Udskriv