Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital

Morten Ziebell er ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital fra 15. august 2022. Han kommer fra en stilling som cheflæge for Rigshospitalets Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi.

"Med Morten får vi en yderst kompetent lægelig leder med blik for den værdibaserede ledelse, vi vægter meget højt på Sjællands Universitetshospital. Morten har på få år flyttet sin nuværende afdeling utroligt flot både forsknings- og driftsmæssigt," siger Niels Würgler Hansen, sygehusdirektør på Sjællands Universitetshospital.

Rollen som lægefaglig vicedirektør indebærer et tæt samarbejde med de øvrige sygehuse og samarbejdspartnere i regionen.

45-årige Morten Ziebell har været cheflæge for Rigshospitalets Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi siden 2019.

Her har han haft fokus på at styrke forskningsindsatsen betydeligt og samtidig skabe et godt og trygt arbejdsmiljø for medarbejderne gennem coronakrisen.

"Som leder er en af mine vigtigste opgaver at skabe et trygt og rart miljø for personalet og være til rådighed for dem, som netop skal passe på vores patienter og sætte dem forrest. Det er det, jeg først og fremmest vil fokusere på. Jeg tror på, man arbejder bedst i et trygt og tillidsfuldt fællesskab," siger Morten Ziebell.

Som lægefaglig vicedirektør får han blandt andet en vigtig rolle i udviklingen af både klinik, forskning og den nye lægeuddannelse, som bor på Sjællands Universitetshospital.

Samtidig skal hospitalet fra efteråret 2022 og frem til 2026 trinvist flytte ind i det nye byggeri i Køge.

Privat er Morten Ziebell gift, far til fire børn og bor i Kongens Lyngby. I fritiden dyrker han familie, kultur og natur.

Udskriv