Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Overlæge får kæmpebeløb til onlinetilbud til mennesker med funktionel lidelse

Ledende overlæge Rikke Hinge Carlsson fra Center for Komplekse Symptomer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital modtager 5,7 millioner kroner fra Trygfonden til at udvikle et online tilbud til mennesker med funktionel lidelse og vedvarende symptomer.

For ca. 10-15 procent af befolkningen bliver smerter, svimmelhed, træthed, maveproblemer eller andre symptomer så udbredte og stærke, at de kan diagnosticeres med en funktionel lidelse.

Men der er hjælp på vej.

"Vi vil give disse mennesker nogle redskaber til at håndtere og mestre deres symptomer i hverdagen," siger Rikke Hinge Carlsson.

Med online-tilbuddet bliver der også mulighed for at møde andre i samme situation via en fælles online platform. Det er er ikke et behandlingstilbud, men et mestringstilbud der kan supplere behandling ved egen læge eller Center for Komplekse Symptomer, slår Rikke Hinge Carlsson fast.

En funktionel lidelse skyldes næsten altid et sammenfald af flere biologiske, psykologiske og sociale faktorer, der tilsammen skaber en særdeles belastende tilstand.

Online-tilbuddet vil blive udviklet, pilotafprøvet og evalueret af Center for Komplekse Symptomer i Region Hovedstaden, Center for Funktionelle Lidelser i Region Sjælland samt Komitéen for Sundhedsoplysning.

Indsatsen afprøves i otte forskellige kommuner og vil på sigt blive udbudt til alle landets kommuner.