Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Konstitueret akutchef fastansættes efter godt to måneder

Region Hovedstadens prisbelønnede coronageneral Jonas Egebart, 43, sætter sig nu - efter to måneder som konstitueret - permanent i direktørstolen i Region Hovedstadens Akutberedskab. 

Jonas Egebart kom 9. februar fra en stilling som lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og har i det seneste år også organiseret vaccinationsindsatsen i Region Hovedstaden under covid-19-pandemien. 

Han tog over efter Freddy Lippert, der havde fået adskillige øretæver for sin indsats. Det vakte stor bl.a. opsigt, da 30 nuværende og tidligere medarbejdere ved Region Hovedstadens Akutberedskab stod frem i Berlingske i efteråret 2021, hvor de afslørede, at tusindvis af borgeres 112-opkald ikke blev besvaret af regionens AMK-vagtcentral i første forsøg.

Lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, Dorthe Crüger, siger, at et enigt ansættelsesudvalg har stor tillid til, at Jonas Egebart er den rette til at finde de rette løsninger på de mange udfordringer.

”Akutberedskabet står overfor store opgaver de næste år. Der har været rejst offentlig og politisk debat om ventetid og tilgængelighed på såvel 112 som Akuttelefonen 1813. Regionen overtager formentlig driften af ambulancer fra HBR allerede til juni – og samtidig har arbejdsmiljøet i Akutberedskabet ikke været tilfredsstillende, så der er masser at arbejde videre med,” siger Dorthe Crüger. 

Hun fremhæver Jonas Egebarts evne til at omsætte politiske og organisationspolitiske mål til handling og resultater.

”Og så er Jonas nysgerrig, analytisk, autentisk og involverende, og han er god til at skabe følgeskab og gode samarbejdsrelationer. Da han i ni måneder stod i spidsen for regionens vaccinationsindsats demonstrerede han en meget åben og kommunikerende ledelsesstil,” tilføjer Dorthe Crüger, der sad i juryen for Dagens Medicins Ledelsespris, der i 2021 netop gik til Jonas Egebart.

Privat er Jonas Egebart gift og har to drenge på 8 og 11 år. Hustruen er kontorchef i staten. Han fortæller selv, at der er tale om et ”klassisk familieliv” med arbejde, skole, fritidsliv og interesser. F.eks. kan han findes på sønnens fodboldbane i weekenderne. Derudover bruges tiden på kulturoplevelser og god mad med venner og familie. Faktisk er svigerfaderen madanmelder, så der kommer ofte gode tips derfra. Den ugentlige løbetur i Dyrehaven er også med til at skabe balance i et travlt liv.

Udskriv