Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny ledende oversygeplejerske på palliativ afdeling

Mette Munch Børgesen, 41, er ny ledende oversygeplejerske i Geriatrisk og Palliativ Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hun tror på tydelige karriereveje, stærke relationer og at gode værdier er vigtige.

Mette Munch Børgesen kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske i Onkologisk og Palliativ Afdeling på Nordsjællands Hospital.

Hun har altid været optaget af sygeplejen og værdien af uddannelse, som for hende er et vigtigt omdrejningspunkt, uanset hvor man befinder sig på karrierestigen.

"Vi skal være gode til sammen at skabe tydelige og synlige karrieveje inden for sygeplejen og sikre gode studiemiljøer. Det får vi brug for, hvis vi skal rekruttere nye og fastholde de erfarne medarbejdere i fremtiden, siger hun.

Mette Munch Børgesen fortæller, at hendes ledelsesstil og inspiration til at fortsætte ad ledelsesvejen blandt andet kommer fra den tidligere Irma-boss, Alfred Josefsen. En af hans pointer er nemlig, at god ledelse primært er en menneskelig proces med vægt på hjertelige relationer.

Jeg har læst rigtig meget om ledelse, men noget af det første, jeg virkelig tog ind, var Alfred Josefsen. Han har inspireret mig til at se vigtigheden af det at lede gennem andre, og at gode værdier er vigtige - men også at værdierne kun betyder noget, hvis de lever i hverdagen, siger Mette.

Mette Munch Børgesen fik mod på at søge oversygeplejerskejobbet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital efter et kort vikariat som ledende oversygeplejerske i Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling på Nordsjællands Hospital.

Hun starter i jobbet som ledende oversygeplejerske den 1. marts.

Ledende oversygeplejerske Birgit Villadsen fortsætter i stillingen som sygeplejeleder i Palliativ Afsnit med henblik på at styrke hospitalets profil på det palliative område.

Udskriv