Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Chef for public affairs i Diabetesforeningen

Eva Tingkær skal stå i spidsen for ny public affairs-enhed hos Diabetesforeningen, hvor hun begynder ved årsskifte til 2022.

Eva Tingkær har 20 års erfaring med kommunikation, politik og presse. Hun kommer fra en stilling som souschef hos Radikale Venstre. Tidligere var hun direktør for public affairs, strategi og kommunikation i Dansk Energi, hvor hun også har været kommunikationschef og pressechef.

"Vi har en ambition om at skabe en diabetesbevægelse og styrke Diabetesforeningen som politisk aktør til gavn for Danmark og personer med diabetes. Det kræver større syn­lighed og anerkendelse af den sygdom, som 280.000 danskere lever med. Eva har solide ledelseskompetencer, politisk erfaring og netværk - hun er skarp til interessevaretagelse og til at omsætte strategier til handling og resultater. Vi glæder os til at få hende om­bord," siger Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.

Stillingen som public affairs-chef i Diabetesforeningen er nyoprettet og samler politik og kommunikation under ét. Den er et led i foreningens strategi om at sætte diabetessagen på dagsordenen og sikre større anerkendelse og politisk gennemslag for personer med diabetes. 

Eva Tingkær er uddannet cand.public i journalistik og Mellemøststudier fra SDU. Hun har tidligere arbejdet som journalist på Reuters Finans og DR, været kommunikationsansvar­lig i Vindmølleindustrien og konsulent i Kontrabande.

Udskriv