Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny formand for Epilepsihospitalet Filadelfia

Leif Vestergaard Pedersen er fra udgangen af oktober ny formand for epilepsihospitalet Filadelfias bestyrelse.

Han har været medlem af bestyrelsen siden april 2020 og er tidligere direktør i Kræftens Bekæmpelse i perioden fra 2010-2018. Han er også nuværende medlem af Medicinrådet og Det Etiske Råd.

Leif Vestergaard Pedersen afløser professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen, som har været medlem af Filadelfias bestyrelse i næsten 20 år og været formand de seneste 14. En tid hvor der er sket gode fremskridt for epilepsipatienterne. Ikke mindst i forhold til øget forskning og de seneste regeringsbevillingerne, der f.eks. forbedrer overgangen fra barn til voksenafdelingerne.

"Jeg har besluttet at lade posten gå videre, så jeg kan få mere tid til andre ting. Filadelfia er inde i en god og stabil periode med en stærk bestyrelse og direktion, derfor er tidspunktet helt rigtigt," siger den 72-årige Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi og sundhedspolitik.

Filadelfia er Danmarks eneste højt specialiserede hospital for epilepsi og har 124 års erfaring og ekspertise i epilepsi. Filadelfia består også af en specialskole, rådgivning og døgn- og dagtilbud samt Center for Neurorehabilitering for mennesker med erhvervet hjerneskade. Der er 800 medarbejdere.

Leif Vestergaard Pedersen har hidtil været næstformand i Filadelfias bestyrelse, den post overgår nu til til den tidligere regionsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, som har været medlem af bestyrelsen siden september 2020.