Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Hospitalsenhed Midt får ny forskningschef

Hospitalsenhed Midt har ansat David Høyrup Christiansen som forskningschef. han begynder 1. november.

Som forskningschef skal David Høyrup Christiansen understøtte forskningsmiljøerne på tværs af Hospitalsenhed Midt i at bedrive forskning. Samtidig bliver han chef for staben Forskning.

David Høyrup Christiansen er 46 år. Han blev uddannet fysioterapeut tilbage i 2001 og har en kandidat fra Den Sundhedsfaglige Kandidat Uddannelse, Aarhus Universitet i 2009 og en ph.d. fra Health i 2014. Han kommer fra en stilling som seniorforsker ved Arbejdsmedicin i Herning under Hospitalsenheden Vest og er derudover er han lektor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

"David Høyrup Christiansen har lige den profil til stillingen, som vi har søgt efter. Han vil med sin høje faglighed, sin initiativrigdom og evne til at skabe fremdrift, samt sit blik for tværfagligt og tværorganisatorisk samarbejde, kunne understøtte vores dygtige forskningsmiljøer på den helt rigtige måde. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med ham," siger Tine Joensen, administrationschef på Hospitalsenhed Midt.

Ud over at blive leder for Forskning på Hospitalsenhed Midt, får David Høyrup Christiansen også mulighed for at dyrke sin egen forskning. Denne forskning passer godt ind i de eksisterende forskningsmiljøer på HE-Midt, understreger den kommende forskningschef.

"Stillingen giver mig mulighed for at kombinere mit forskningsmæssige arbejde med mine ambitioner om at skabe stærke og innovative forskningsmiljøer på Hospitalsenhed Midt. Jeg ser frem til at kunne bidrage til den fortsatte udvikling af rammerne for forskningen på Hospitalsenhed Midt – særligt med henblik på at skabe synergi og sammenhæng på tværs af organisationen," siger David Høyrup Christiansen.

Den nye forskningschef er gift, har to børn og bor i Viborg, hvor han også er aktiv i byens foreningsliv. 

Udskriv