Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor bekæmper resistente bakterier

Christina Vandenbroucke-Grauls er nyudnævnt professor i infektionsepidemiologi ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Her forsker hun blandt andet i opsporing og inddæmning af infektioner, som opstår og spredes på sygehuse.

Hospitalsinfektioner opstår, når patienter bliver smittet med skadelige mikroorganismer under en indlæggelse. I Danmark anslår man, at op mod 60.000 patienter får en hospitalsinfektion hvert år. Mens de fleste infektioner er mindre alvorlige og let kan behandles med antibiotika, kan en hospitalsinfektion med antibiotikaresistente bakterier være vanskelig at håndtere – og for svækkede patienter kan den potentielt være livstruende.

Christina Vandenbroucke-Grauls er særligt interesseret i de infektioner, som almindelig antibiotikabehandling ikke kan slå ned. Hun håber, at hendes forskning kan bidrage til bedre viruskontrol, f.eks. i forbindelse med pandemier, som den, vi oplever i øjeblikket. Og så ønsker hun at bekæmpe den uafværgelige stigning i antibiotikaresistente bakterier i samfundet.

Udskriv