Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor vil forbedre kræftbehandling med 3D-print

Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hans forskning viser, at personlig kirurgi med anvendelse af 3D-printede proteser kan forbedre behandling af kræftpatienter.

For kun få år siden var amputation eneste behandlingstilbud til patienter med kræft i knogler og bindevæv. Sådan er det ikke længere. I dag bliver patienterne tilbudt skånsom kirurgi og individuelt tilpassede proteser.

Nyudnævnt professor ved Institut for Klinisk Medicin, Thomas Baad-Hansen, forsker i personlig kirurgi, hvor den enkelte patient får en skræddersyet behandling, som er målrettet mod at øge overlevelsen og forbedre livskvaliteten.

Thomas Baad-Hansen udnytter mulighederne i den teknologiske udvikling mht. skånsom og præcis fjernelse af cancervæv. Derudover har 3D-print fået stor betydning for hans forskning, idet han har fundet frem til at anvende teknologien til at printe personligt tilpassede proteser og planlægge komplekse indgreb. Den individuelle tilgang skal sikre, at patienterne kommer bedre gennem et sygdomsforløb med kræft.

I sit nye professorat vil Thomas Baad-Hansen dedikere mere tid til at udforske de teknologiske muligheder, som kan forbedre behandlingen yderligere – også for patienter med andre kræftformer.

Udskriv