Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ansat på pleje- og genoptrænings-center

Læge Finn Rønholt, som er en stor kapacitet inden for ældreområdet, er ansat på Kildegården, De Midlertidige Pladser, i Gladsaxe.

Finn Rønholt kommer fra en stilling som ledende overlæge i Medicinsk Afdeling Herlev og Gentofte Hospital.

Finn Rønholt har skrevet en lang række videnskabelige artikler og er ph.d. Han har også taget en masteruddannelse (MPA). Han har skrevet lærebøger, er underviser, vejleder, holder foredrag og er censor primært inden for ældreområdet (geriatri).

Den nye læge på Kildegården skal være med til at sikre, at de indlagte borgere oplever tryghed, kvalitet og sammenhæng i deres forløb.

"Vi glæder os til samarbejdet med vores nye læge Finn Rønholt. Han kommer med meget stor ekspertise, viden og erfaring fra hospitalsverdenen og i behandling og pleje af ældre multisyge patienter, som vi netop har mange af på Kildegården. Han vil helt sikkert sammen med vores øvrige fagpersoner kunne bidrage til, at borgerne oplever en endnu større grad af tryghed, kvalitet og sammenhæng i deres forløb," siger leder af hjemmeplejen og Kildegården Anne Kristensen.

Ansættelsen af en læge på Kildegården sker som en del af den generelle udvikling i sundhedsvæsenet, hvor borgere stadig hurtigere bliver udskrevet fra hospitalet til genoptræning, behandling og pleje så tæt på eget hjem som muligt, ofte i de kommunale tilbud. Kildegården, De Midlertidige Pladser, tager netop imod mange af disse patienter, der ofte er ældre multisyge patienter, der endnu ikke er klar til at komme hjem.

De seneste 16 år har Finn Rønholt – med en enkelt afbrydelse som vicedirektør på Herlev Hospital i 1,5 år - været ledende overlæge i Medicinsk Afdeling først på Gentofte Hospital, senere på Herlev Hospital og senest det fusionerede Herlev og Gentofte Hospital. Han har som sådan et godt kendskab til Gladsaxe og Kildegården.

"Gladsaxe er kendt som en foregangskommune inden for ældrepleje og omsorg, og jeg har de senere år deltaget i flere udviklingsprojekter sammen med kommunen. De ældre multisyge patienter har brug for et tværfagligt koncept for at få den rette genoptræning, pleje og behandling og det er netop noget af det, Kildegården kan tilbyde, og som jeg ser frem til at indgå i. Jeg vil også gerne bidrage til udviklingen af det nære sundhedsvæsen i aksen mellem kommune, hospital og almen praksis. Borgerne skal nemlig gerne opleve, at de får et sammenhængende forløb af høj kvalitet, og at kommunikationen på tværs af sektorer er entydig," siger Finn Rønholt.

Finn Rønholt er speciallæge i intern medicin med grenspeciale i geriatri og har sideuddannelser inden for bl.a. neurologi og reumatologi. Han har gennemført en lang række udviklings- og forskningsprojekter inden for det tværsektorielle felt med særligt fokus på de ældre multisyge medicinske patienter. Han har også undervist og bidraget til lærebøger inden for området.

Kildegården har også netop ansat en farmakonom og har derudover sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, ergo- og fysioterapeuter, en diætist og aktivitetsmedarbejder ansat til at pleje og genoptræne patienterne.

Finn Rønholt starter på Kildegården den 1. maj.