Skiftedag i toppen af sundheds-danmark

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Videncenteret REHPA får ny leder

1. juni tiltræder Ane Bonnerup Vind som leder af Videncenteret REHPA. Hun har bred erfaring fra Sundhedsstyrelsen, somatiske sygehuse og senest psykiatrien i Region Sjælland.

"Som nationalt videncenter for rehabilitering og palliation skal REHPA være en central og relevant spiller i et felt af ikke altid helt sammenfaldende interesseområder fra kommuner, regioner, stat, patientforeninger, faglige netværk og selskaber. Det kræver sin ”udenrigsminister” at navigere i, og den diplomatiske opgave føler jeg mig godt klædt på til," siger Ane Bonnerup Vind.

Videncenteret er også tilknyttet Odense Universitetshospital, hvor det har afdelingslignende status, og Syddansk Universitet, hvor centeret er tilknyttet som forskningsenhed ved Klinisk Institut.

Ane Bonnerup Vind er speciallæge i samfundsmedicin og ph.d. og har erfaring fra både psykiatrien, somatiske sygehuse og Sundhedsstyrelsen.

"Vores mål er klart: Vi skal skabe viden og levere rådgivning, der sikrer en høj kvalitet og sammenhængende patientforløb inden for rehabilitering og palliation i hele landet. Samtidig skal vi styrke patientens stemme i REHPAs arbejde. Det har REHPA lagt en klar strategi for frem til 2025, og den glæder jeg mig til sammen med medarbejdere og resten af ledergruppen at sætte handling bag," siger Ane Bonnerup Vind.

Ane Bonnerup Vind er gift med Thomas Buchvald Vind (Universitetsdirektør på Syddansk Universitet) og sammen har de børnene Kristine på 21 år og Johannes på 19 år.

Hun tager over efter Ann-Dorthe Olsen Zwisler. Efter seks år på posten som videncenterchef har Ann-Dorthe Olsen Zwisler valgt at lægge energi i det kliniske og forskningsmæssige område med særlig fokus på det nære sundhedsvæsen, forebyggelse, rehabilitering og palliation ved hjertesygdom, fortsat med forskningsmæssig tilknytning til REHPA.

Udskriv