Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny lærestolsprofessor på Københavns Universitet

Kamilla Miskowiak er ansat som lærestolsprofessor i neuropsykiatri ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet.

Det betyder, at hun nu er ansat som professor på livstid, og derudover indebærer den nye titel større ansvar - bl.a. for at øge integrationen mellem forskning og klinik i Region Hovedstadens Psykiatri.

Lærestolsprofessoratet skal bl.a. også bruges til at styrke forskningen i det hun brænder allermest for; at udvikle nye psykologiske og biologiske behandlingsmetoder for hukommelses- og koncentrationsbesvær hos mennesker med depression og bipolar lidelse.

"Der findes i dag ingen tilgængelige behandlingsmetoder for kognitive vanskeligheder med dokumenteret virkning hos mennesker med affektive lidelser. Det arbejder jeg med at udvikle løsninger på og afprøver bl.a. nye psykologiske og farmakologiske interventioner, som jeg håber kan føre til nogle nye effektive behandlingsformer, der kan afhjælpe den hukommelses- og koncentrationsbesvær mange mennesker med affektive lidelser oplever," siger Kamilla Miskowiak.

Da Kamilla Miskowiak i 2017 blev ansat i en femårig professorstilling på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, blev hun samtidig en af de første psykologer med tilknytning til Region Hovedstadens Psykiatri, der kunne kalde sig professor. Formelt er ansættelsen som lærestolsprofessor på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, men hun bevarer tilknytningen til Psykiatrisk Center København, hvor hun vil have sin daglige gang.

Kamilla Miskowiak glæder sig især over, at ansættelsen som lærestolsprofessor anerkender og styrker den multidisciplinære tilgang til forskningen yderligere.

"Den multidisciplinære tilgang har ikke kun fokus på forskning i hjernens neurobiologi i forklaringen af kliniske symptomer, men også på de neurokognitive processer og psykosociale faktorer ved psykiske sygdomme. Kun med en multidisciplinær tilgang kan vi bygge bro imellem de forskellige forståelsesrammer og opnå en mere helhedsorienteret tilgang til forskning og behandling af mennesker med psykiske sygdomme," siger hun.


Kamilla Miskowiak nye stilling finansieres delvist af Region Hovedstadens Psykiatri og delvist af Københavns Universitet. Hun bliver den blot fjerde lærestolsprofessor med tilknytning til Region Hovedstadens Psykiatri. De tre andre er Lars Kessing, Merete Nordentoft og Birte Glenthøj. De er alle psykiatere og tilknyttet Institut for Klinisk Medicin, mens Kamilla Miskowiak med sin psykologbaggrund er tilknyttet Institut for Psykologi på Samfundsvidenskabeligt Fakultet.