Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor i Fysio- og Ergoterapi

Morten Tange Kristensen er udnævnt til professor i Fysio- og Ergoterapiafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

For den ny professor er det alfa og omega, at de skrøbelige patienter får de bedste vilkår for at træne sig tilbage til et selvstændigt niveau.

Ifølge Morten Tange Kristensen er det vigtigt, at vi fortsætter med at fintune den fælles træningsindsats, som patienterne har brug for på tværs af hospital og kommune. Og det er ikke sikkert, at alle skal have lige meget genoptræning:

"Vi skal blive endnu skarpere til at differentiere vores træningstilbud og udnytte ressourcerne bedst muligt, i den korte tid patienterne er på hospitalet. Vi har udviklet vigtige markører, der kan guide os, så de mere skrøbelige og risikopatienterne prioriteres højest. De skal have de bedst mulige forudsætninger for at komme tilbage til samme, selvstændige niveau som før, efter de er gået ud af hospitalsdøren," siger Morten Tange Kristensen og fortsætter:

"Når man spørger patienter, der f.eks. har brækket deres hofte, hvad der er det vigtigste for dem, så er det, at de kommer tilbage og kan gøre de dagligdagsting, som de kunne, før de brækkede deres hofte. Hvis ikke de kan det, er værdien ikke så stor for den enkelte," siger han.