Skiftedag i toppen af sundheds-danmark

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny ledende overlæge på Fællesakutmodtagelsen i Odense

Ledende overlæge på Akutafdelingen & Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus Poul Henning Madsen bliver ny ledende overlæge på Fælles Akutmodtagelsen i Odense.

Det sker i forbindelse med at Michael Hansen Nord takker af efter 11 år som ledende overlæge på FAM Odense og samlet 35 år i det fynske sygehusvæsen.

”Koordination er det vigtigste” er Fælles Akutmodtagelsen i Odenses kommende Ledende overlæge Poul Henning Madsen citeret for i en artikel, bragt da han i 2017 tiltrådte stillingen som ledende overlæge på Akutafdelingen og Medicinske Sygdomme i Kolding. Og koordinering bliver der brug for på den 10.000 kvadratmeter store Fællesakutmodtagelse i Odense, der i døgndrift modtager patienter og sikrer den rette behandling og et sikkert videre forløb.
En enhed, som siden etableringen har modtaget mere end 200 delegationer fra både indland og udland. De kommer blandt andet for at høre om det koncept, der har vendt vagtpyramiden på hovedet og sat specialisterne i front.

Poul Henning Madsen er lungemediciner af speciale og har siden udarbejdet evnen til at lede og koordinere i et felt, hvor opgaverne opstår med kort varsel og samarbejdsrelationer er det bærende i den daglige ledelse.

Poul Henning Madsen har stor fokus på patientsikkerhed og sidder blandt andet som sagkyndig i Styrelsen for Patientklager. Det har øget hans fokus på det samlede forløb for hver patient, der bliver modtaget i akutmodtagelsen.

"Der er store muligheder for at hjælpe patienter på anden måde end akut indlæggelse - både med at forebygge indlæggelser, flytte akut sygehusbehandling og undersøgelse hjem til patienterne og sikre, at også patienter med komplicerede problemer af faglig, social og psykisk karakter får gode akutte forløb," siger Poul Henning Madsen.

Poul Henning Madsen bor i Vejle, er gift med Marija, der er uddannelsesansvarlig overlæge på Vejle Sygehus. Sammen har de to piger på 8 og 13 år.
Nuværende ledende overlæge Michael Hansen Nord afleverer 1. maj 2021 den lægefaglige ledelse af FAM i Odense til Poul Henning Madsen.

Udskriv