Skiftedag i toppen af sundheds-danmark

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor i evidens-baseret interventionsforskning

Christian Gluud, overlæge og dr. med., har i 25 år ledet først etableringen og siden driften af Copenhagen Trial Unit, Center for klinisk interventionsforskning i Region Hovedstaden og er den 1. marts 2021 udnævnt til professor i evidens-baseret klinisk interventionsforskning.

Han fortsætter sit job i Copenhagen Trial Unit.

Christian Gluud blev overlæge i Copenhagen Trial Unit i 1995 efter et større forarbejde med at skabe et grundlag for etableringen heraf i Københavns Sundhedsvæsen samt arbejde med det Nationale Strategiudvalg for Sundhedsvidenskab (NASTRA). Han har siden 1993 sideløbende arbejdet med etablering og drift af Cochrane Hepato-Biliær Gruppen, en del af det internationale Cochrane samarbejde.

Efter studentereksamen fra Herlufholm Kostskole i 1968 studerende Christian Gluud på Københavns Universitet og blev læge i 1976. Efter ansættelser ved en række hospitaler, i hvad der idag er Region Hovedstaden, blev han specialist i intern medicin, medicinsk gastroenterologi, og hepatologi samt dr. med. i 1988. Disputasen omhandlede bl.a. meta-analyse af tidligere forsøg omhandlende anabole-androgene steroider til mænd med skrumpelever, gennemføreslen af et større randomiseret klinisk forsøg med testosteron versus placebo til mænd med alkoholisk skrumpelever, samt yderligere en opdateret meta-analyse.

Christian Gluud’s interesseområder er systematiske litteraturbedømmelser(’systematic reviews’) af tidligere randomiserede forsøg samt gennemførelse af nye randomiserede kliniske forsøg inden for alle specialer. Han har endvidere stor interesse i at hjælpe bachelor- og master-studerende med kliniske forskningopgaver samt at vejlede ph.d. studerende og postdoc studerende med kliniske interventionsprojekter. Christian Gluud’s forskning har bl.a. centreret sig om statistiske problemstillinger i randomiserede kliniske forsøg og meta-analyser af sådanne forsøg. Copenhagen Trial Unit har bl.a. udviklet Trial Sequential Analysis software samt retningsliner for dets anvendelse. Christian Gluud har arbejdet med nationale og supranationale organisationer inden for klinisk interventionsforskning, herunder European Clinical Research Infrastructure Network (ECRIN) og Nordic Trial Alliance (NTA). Han vil forsat arbejde for en videreudvikling af klinisk interventionsforskning i de regionale og universitære regier.

Udskriv