Skiftedag i toppen af sundheds-danmark

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

SST får erfaren ekspert som vaccinerådgiver

Lone Graff Stensballe er blevet ansat som sagkyndig rådgiver på vaccinationsområdet fra 15. januar 2021.

Lone Graff Stensballe, speciallæge i pædiatri, ekspert i infektionspædiatri og professor i pædiatrisk vaccinologi og infektionsepidemiologi, bliver fra 15. januar 2021 Sundhedsstyrelsens nye sagkyndige rådgiver.

Sundhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at Lone Graff Stensballe har bred klinisk erfaring og har både ledelseserfaring fra klinikken og en ledelsesuddannelse med i rygsækken. Hun har forsket i børnevacciner siden 2000 og interesserer sig særligt for vaccinationers store forebyggende potentiale og den måde, som befolkningen og enkeltpersoner reagerer på vacciner. I 2020 blev hun udnævnt til professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Målet med professoratet er at sikre, at danske børn får endnu bedre gavn af vaccinerne i det danske børnevaccinationsprogram, og at de børn, der på sigt vil have mest brug for det, bliver vaccineret på den rette måde og rette tidspunkt.

Ud over børnevaccinationsprogrammet skal Lone Graff Stensballe rådgive Sundhedsstyrelsen om de andre offentligt finansierede vaccinationsprogrammer, for eksempel tilbud om influenza- eller hepatitis B-vaccination til visse risikogrupper. Og i den aktuelle tid selvfølgelig også covid-19-vaccinationen.

Ved siden af sit kliniske og forskningsarbejde har Lone Graff Stensballe siden 2018 været formand for en af de videnskabsetiske komiteer i Region Hovedstaden.

Sundhedsstyrelsen har aktuelt tilknyttet 11 faste sagkyndige rådgivere. De hjælper med at overvåge udviklingen inden for hver deres fagområde, rådgiver i enkeltsager og deltager i udvalgsarbejde og ved forberedelse af love. De faste sagkyndige rådgivere er ansat for en periode på tre år ad gangen.

Lone Graff Stensballe starter i en nyoprettet stilling som sagkyndig rådgiver på vaccinationsområdet.

Udskriv