Skiftedag i toppen af sundheds-danmark

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny departementschef i Sundhedsministeriet

52-årige Svend Særkjær udnævnes til ny departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet. Han skal afløse 66-årige Per Okkels, der 15. januar går på pension efter ni år som øverste administrative chef i Sundheds- og Ældreministeriet.

Svend Særkjær er ikke just et overraskende valg til posten. Faktisk er det ham, som flest eksperter har nævnt som det oplagte valg. Han ved en masse om sundhed, har erfaring med både ledelse og drift, har politisk tæft, et stort netværk og har uden tvivl afværget potentielle møgsager.

Han kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Hovedstaden og har tidligere været regionsdirektør i Region Nordjylland og afdelingschef i Sundhedsministeriet.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er da også en glad mand.

”Svend Særkjær har en unik kombination af tung erfaring fra centraladministrationen og regionerne og har et langt og indgående kendskab til sundhedsvæsenet. Svend er kendt som en dygtig og strategisk topchef med blik for nytænkning og en stor faglig integritet. Jeg er derfor overbevist om, at Svend er den rette til jobbet som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet og for ministeriets otte fagligt stærke styrelser. Jeg glæder mig meget til samarbejdet,” siger Magnus Heunicke.

Svend Særkjær siger:

”Sundheds- og ældreområdet er blandt de velfærdsområder med størst betydning for danskerne. Og det er et område, som står overfor store udfordringer de kommende år, samtidig med, at håndteringen af covid-19 fortsat vil fylde det næste års tid. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med ministeren og til, sammen med de dygtige medarbejdere og ledere i hele koncernen, at udvikle og gennemføre regeringens sundheds- og ældrepolitik.”

Svend Særkjær forventes at tiltræde den 11. januar 2021.

Udskriv