Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Anne Øvrehus ny ledende overlæge i Odense

Anne Øvrehus, som 1. september blev konstitueret overlæge for Infektionsmedicinsk Afdeling Q på Odense Universitetshospital, overtager nu stillingen som ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q permanent.

Det gør hun som en del af et generationsskifte efter Svend Stenvang Pedersen.

Anne Øvrehus kommer fra en stilling som overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling Q og har bortset fra korte ophold på Rigshospitalet og Kolding Sygehus i forbindelse med sin uddannelse været på OUH siden 2003.

"Anne Øvrehus har et indgående kendskab til Infektionsmedicinsk Afdeling gennem sine mange år på afdelingen. Hun har allerede demonstreret sine lederevner i bl.a. arbejdet med at udrydde Hepatitis C, men også her under covid-pandemien, hvor hun har vist sin evne til at lede forandringer – både med fokus på helheden og behovet for at skabe trygge rammer for medarbejderne," siger lægelig direktør Bjarne Dahler-Eriksen.

Infektionsmedicinsk Afdeling Q på OUH har ansvaret for behandlingen af infektionsmedicinske patienter i hele Region Syddanmark. Afdelingen har for år tilbage bidraget til etableringen af indvandrermedicinsk klinik – og har de seneste år bla. stået i spidsen for regionens indsats for udryddelsen af hepatitis C.

Anne Øvrehus ser frem til at fortsætte områdets rivende udvikling og stå i spidsen for et større tværfagligt samarbejde omkring de infektionsmedicinske patienter.

"Infektionsmedicin har naturligt hele patienten - frem for et bestemt organ - i centrum, og samarbejdet med andre specialer er essentielt. Det vil vi styrke yderligere og skabe effektive og fagligt stærke teams, der i dialog med patienten kan lægge sammenhængende planer. Vi har allerede også samlet flere forskningskohorter – bl.a. inden for hepatitis, borrelia og spondylodiskit, men flere mange tiltag er på vej," siger Anne Øvrehus og fortsætter:

"Samtidig er en infektion ofte ikke kun et problem for patienten, men også for de nære og samfundet generelt. Det er covid-19, men også andre infektioner som f.eks. hiv, hepatitis og tuberkulose gode eksempler på. Derfor skal vi tænke bredt og samarbejde med bl.a. kommunerne i vores tilbud til den enkelte patient – f.eks. med samarbejde i specialiserede rehabiliteringsenheder eller patientforløb på tværs af sygehusenhederne. Det er alt sammen planer, jeg glæder mig til at bidrage til."

Derudover ser Anne Øvrehus en stor og vigtig opgave i afdelingens forberedelser til Nyt OUH.

"Vi står over for en stor opgave i forhold til Nyt OUH med de nye højisolationsstuer, hvor vi skal have defineret, hvordan vi vil arbejde, og hvor vi vil være som afdeling om fem år. Det bliver en stor omstilling, men dér har coronaen i høj grad vist, at vi i afdelingen er et godt hold, som kan og vil omstille os hurtigt," siger Anne Øvrehus.

Privat har Anne Øvrehus sammen med sin mand Kristian tre børn på hhv. 14, 11 og 9 år.