Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny lægefaglig direktør i Nordjylland

Palle Juelsgaard, ledende overlæge fra Aarhus Universitetshospital, bliver lægefaglig direktør i den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.

Palle Juelsgaard er speciallæge i anæstesi og har været med på det præhospitale område længe – siden han som del af en ”græsrodsbevægelse” var med til at belyse nødvendigheden af at udvikle det præhospitale tilbud og samtænke det med det etablerede hospitalsvæsen, som han selv siger.

Styrket samarbejde med hospitalerne og videreudvikling af det nære sundhedstilbud er derfor også vigtige fokusområder i Palle Juelsgaards fremtidige opgavefelt.

Han har arbejdet som læge i Region Midtjylland / Aarhus Amt siden 1988 og været leder siden 2001. Parallelt hermed har han arbejdet i Norge. Desuden arbejdet som ambulancelæge, helikopterlæge, AMK læge og læge i Rigspolitiets Aktionsstyrke. De seneste fem år har han været ledende overlæge ved Bedøvelse og Operation, AUH.

"Jeg glæder mig meget til at arbejde strategisk med de præhospitale sundhedstilbud i Region Nordjylland. På mange måder, synes jeg, at min bevægelse fra det præhospitale kliniske arbejde, over ledelsesarbejde, til nu at repræsentere dette område i organisationen Region Nordjylland, giver særdeles god mening," siger Palle Juelsgaard.

Palle Juelsgaard tiltræder i Den Præhospitale Virksomhed pr 1. november, men overtager formelt først det ansvar og opgaver, der følger med jobbet pr. 1. december 2020, når Poul Anders Hansen stopper.

Palle Juelsgaard er 60 år, er udannet speciallæge i anæstesiologi, bor i Risskov i Aarhus med sin kone og har to børn. Han er aktiv løber og mountainbikerytter.

Udskriv