Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny klinikchef til Psykiatrien i Aalborg

Maj Skårhøj, 41, er ansat som ny klinikchef i Klinik Psykiatri Syd i Aalborg. Hun kommer fra en stilling som kontorchef for BI og Analyse i Region Nordjylland.

Hun tiltræder stillingen med virkning fra 1. august og afløser Carsten Møller Beck, der tidligere på året blev ældre- og sundhedschef i Aalborg Kommune.

Maj Skårhøj har det meste af sit arbejdsliv beskæftiget sig med sundhedsområdet, blandt andet gennem forskellige ansættelser i Region Nordjyllands centrale administration.

"Jeg brænder for at gøre en forskel for patienterne, og jeg har altid haft lyst til på et tidspunkt at komme tæt på det kliniknære arbejde på hospitalerne. Det får jeg nu muligheden for, samtidig med at jeg træder ind i en spændende organisation, hvor blandt andet arbejdet med patientinddragelse tiltaler mig. Jeg ser frem til at understøtte medarbejdernes høje faglighed, og få den til at spille sammen med den faglighed, som jeg kommer med," siger Maj Skårhøj, der i Klinik Psykiatri Syd bliver chef for ca. 700 medarbejdere.

Den faglighed, som hun bringer med sig fra sin nuværende stilling, handler i høj grad om at bruge data aktivt til at forbedre sundhedsvæsenet.

"Det vil jeg komme til at bruge aktivt både internt og eksempelvis i samarbejdet med kommunerne. I det hele taget er tværsektorielle samarbejde et enormt vigtigt aspekt i forhold til de psykiatriske patienter, så det vil jeg prioritere højt," siger Maj Skårhøj.

Kerneopgaven ændrer sig ikke. Den er fortsat at levere god behandling til patienterne, ligesom der skal skabes en god sammenhæng mellem forskning og klinik. Konkret ligger der store opgaver på både kort og lang sigt, herunder at sikre en god implementering af en ny elektronisk patientjournal samt udflytning til det nye psykiatriske hospital i Aalborg Øst.

Privat bor Maj Skårhøj med mand og tre børn i Nøvling syd for Aalborg.

Udskriv