Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland

Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, 56, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.

Peter Sørensen tager over efter Bjarne Dahler-Eriksen, der er ansat som lægelig direktør på Odense Universitetshospital (OUH).

Peter Sørensen er uddannet læge med speciale i onkologi og har siden 2011 været ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på OUH med cirka 450 ansatte under sig. Før det har han blandt andet haft en lederstilling på et amerikansk ledet hospital i De Forenede Arabiske Emirater.  

Peter Sørensen har et godt kendskab til Sønderjylland, da han både er født og opvokset i området og har haft turnus i det sønderjyske, da han blev uddannet som læge.

Der var seks ansøgere til stillingen.

Som lægelig direktør kommer Peter Sørensen til at indgå i Sygehus Sønderjyllands direktion, som består af administrerende sygehusdirektør Peter Fosgrau og sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen. Han vil sammen med den øvrige direktion få ansvaret for at lede og udvikle Sygehus Sønderjylland.

Derudover vil Peter Sørensen få en særlig rolle på det lægefaglige område, hvor han blandt andet skal arbejde med at forbedre patientforløbene på tværs af sygehusets specialer og matrikler, at styrke sygehusets uddannelsesmiljø i forhold til videreuddannelse for læger og at sikre, at sygehuset også i fremtiden kan tiltrække kvalificerede læger. 

I forbindelse med jobskiftet flytter Peter Sørensen fast til Sønderjylland, hvor han har en bolig i nærheden af Årøsund. 

Peter Sørensen er uddannet cand.med. fra Aarhus Universitet (1. del) og Odense Universitet (2. del) i 1990, og blev i 1999 speciallæge i onkologi. Han har desuden en Fleksibel Master i Offentlig Ledelse (FMOL) fra Syddansk Universitet/Aarhus Universitet i 2015.

Siden 2011 har Peter Sørensen været ansat som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Forud for det var han først stedfortrædende for den ledende overlæge (2008-2010) og dernæst fungerende ledende overlæge (2010-2011).

Tidligere har Peter Sørensen været ansat som faglig og administrativ leder af strålebehandlingsafsnittet på det amerikansk-ledede hospital Tawam Hospital i De Forenede Arabiske Emirater (2007- 2008).

Udskriv