Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Arne Astrup skal forebygge fedme hos børn

Professor Arne Astrup, der i dag er leder af Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, er blevet ansat som programdirektør i Novo Nordisk Fonden. Han skal lede arbejdet med at udvikle et nyt nationalt initiativ, der skal have fokus på at fremme sund vægt hos børn og deres familier.

Målet er at reducere antallet af børn og unge, der har overvægt.

Ambitionen med det nye initiativ er at etablere et nationalt center til fremme af sund vægt. Det skal ske gennem samarbejdsorienteret forskning, innovation og udvikling af evidensbaserede interventioner og forebyggelsesindsatser med særligt fokus på børn og deres familier.

”Det er en fantastisk mulighed at kunne stå i front for at udvikle planerne for en visionær indsats, der får til mål at flere børn og unge får en sund vægt, både i barndommen og senere i voksenlivet. Det er en vigtig opgave med stor samfundsbetydning, der vil forudsætte en involvering af alle relevante aktører på området i udviklingen af det konkrete initiativ”, siger Arne Astrup.

Birgitte Nauntofte, direktør i Novo Nordisk Fonden, siger i en pressemeddelelse fra fonden, at det kommende center vil få stor gavn af Arne Astrups kompetencer. 

”Professor Arne Astrup er en yderst kompetent forsker med årelang indsigt og erfaring med overvægtsproblematikker hos mennesker. Han nyder desuden stor international anseelse, har et stort internationalt netværk og er tilmed en meget erfaren leder,” siger hun bl.a.

 

Udskriv