Medicinrådet blæser på det 4. princip

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Hun er ny hospitalsdirektør på Herlev og Gentofte Hospital

Fra 1. juni står Agnete Gersing i spidsen for Herlev og Gentofte Hospital i Region Hovedstaden.

Sidste efter år stoppede den øverste chef på Herlev-Gentofte Hospital, Klaus Lunding, på posten som direktør efter at der gennem et stykke tid havde været problemer med økonomien på hospitalet, ligesom et stort nybyggeri på Herlev-matriklen også løb ind i problemer. Siden har den meget travle Steen Werner Hansen, som også er formand for Medicinrådet,l været konstitueret og vil også være det frem til 1. juni. Derefter vil han fortsat være en del af hospitalets ledelse.

Region Hovedstaden oplyste i september 2019 i en pressemeddelelse, at der var indgået en aftale med Lunding om, at han skulle fratræde efter at have stået i spidsen for hospitalet siden 2015, fordi der vurderes at være brug for "nye kræfter" på posten på hospitalet, der for nogle år siden blev fusioneret med Gentofte Hospital.

De nye kræfter kommer så fra den 1. juni 2020 i form af Agnete Gersing. Hun trækker på bred topledererfaring fra ministerier og styrelser. Hun har blandt andet været departementschef i Uddannelses- Forskningsministeriet og direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor hun har stået i spidsen for helt centrale opgaver i den offentlige sektor og bidraget til flotte resultater på en lang række områder. 

Hun ser frem til de mange spændende og vigtige opgaver indenfor sundhedsvæsnet siger hun i en pressemeddelse:

”Det er helt afgørende, at vi har et stærkt sundhedsvæsen. Jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle Herlev og Gentofte Hospital og til at møde vores dygtige og engagerede medarbejdere, siger hun og tilføjer”: ”Vi må desværre se i øjnene, at coronavirus i lang tid vil lægge hårdt pres på hospitalerne og resten af samfundet. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle de medarbejdere, som får det hele til at hænge sammen i en svær tid”.

Agnete Gersing er uddannet cand.polit. og har med undtagelse af en afstikker til Dansk Arbejdsgiverforening, arbejdet i en række styrelser og ministerier. Senest i Finansministeriet, hvor hun bl.a. har arbejdet med leder- og organisationsudvikling. Privat er hun gift, har to voksne børn og bor på Frederiksberg. 

Udskriv