Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny professor skal redde førlighed hos patienter med diabetes

Ole Lander Svendsen tiltræder som klinisk professor i Endokrinologi med speciel fokus på diabetisk fodsygdom på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Ole Lander Svendsens ambition er at løfte forskning i forebyggelse og behandling af diabetiske fodsygdom til verdensklasse. Og én af flere fikspunkter er at etablere en human model for fodsår, dvs. at lave kontrollerede sår på mennesker, som svarer til fodsår hos diabetes patienter. Det vil gøre det meget nemmere at undersøge nye behandlingsformer og medicin.

"Populært sagt er det overordnede mål for min forskning at redde liv, lemmer og førlighed hos patienter med diabetes. For patienterne gør det jo indlysende en kæmpe forskel, om det meste af benet fjernes, eller man kan ”nøjes” med en eller to tæer, eller allerbedst ingen," siger Ole Lander Svendsen.

Professoratet er tilknyttet Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet kombineret med en stilling som overlæge ved Endokrinologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Ole Lander Svendsen er 57 år, læge, dr med og speciallæge i medicinsk endokrinologi og intern medicin. Han er desuden klinisk lektor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet. Siden 2002 har han været overlæge ved Endokrinologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor han har været ansvarlig for samarbejdet med Videncenter for Sårheling samme sted. Samarbejdet har ført til etableringen af Copenhagen Diabetes Foot Center (CODIF). Centeret hat skabt én indgang, så patienter med akut diabetisk fodsygdom får den hurtige vurdering og behandling, som er absolut nødvendig for, at sygdommen ikke skal ende med at koste hele benet.

Ole Lander Svendsen er en engageret underviser, og han har i mange år været klinisk lektor ved Institut for Klinisk medicin, Københavns Universitet. De sidste par år har han desuden været formand for hospitalets fakultetsudvalg, der har som formål at sikre optimal undervisning og forhold for medicinstuderende.
Tidligere i karrieren har han været formand for Dansk Selskab for Adipositas Forskning (fedme), og det blev også til et par år som medicinsk direktør i et BioTech firma.

Den nye professor tiltræder den 1. februar 2020.

Udskriv