Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Migræneforsker skal undersøge nye behandlingsprincipper

Messoud Ashina, professor på Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet og Rigshospitalet Glostrup, er en af de seks førende danske hjerneforskere, som Lundbeckfonden uddeler ialt 232 mio. kr. til.

Messoud Ashina vil som en del af sin forskning undersøge og identificere nye behandlingsprincipper for migræne. Fokus for hans studier er klinisk forskning, hvor han bl.a. inducerer migræne hos patienter for at følge og forstå de processer, som starter et migræneanfald. Han vil f.eks. belyse, hvilken rolle neuroinflammation spiller for udviklingen af et migræneanfald, og han vil undersøge, om aktivering af en undergruppe af kaliumkanaler kan skabe basis for en ny fremtidig behandling af migræne.

Målet med Lundbeckfondens professorprogram er at støtte udviklingen af stærke hjerneforskningsmiljøer centreret om internationalt anerkendte topforskere. En Lundbeckfonden professor forventes at bidrage til banebrydende forskning, men ligeså vigtigt er det, at de er med til at udvikle og være engagerede mentorer for den næste generation af dygtige forskere.