Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny ledende overlæge til Biokemi og Farmakologi på OUH

1. november 2019 tiltræder Mads Nybo som ny ledende overlæge for Afdeling for Klinisk Biokemi og Farmakologi på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus. Han kommer fra en stilling som konstitueret ledende overlæge for Klinisk Diagnostisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus.

Mads Nybo selv ser frem til at kunne bidrage til at forme specialets fremtid.

"Jeg glæder mig til at være med til at udtænke nye måder at gøre tingene på, samtidig med at vi selvfølgelig skal holde fast i de eksisterende gode traditioner i afdelingen. Jeg kender Afdeling for Klinisk Biokemi og Farmakologi som en rigtig god afdeling med fagligt dygtige og engagerede medarbejdere, så jeg ser i dén grad frem til at komme i gang med arbejdet og samarbejdet med medarbejderne," lyder det fra Mads Nybo.

Mads Nybo er uddannet cand. med. fra Odense Universitet i 1995, i 1999 Ph.d. ved samme universitet, fik i 2006 speciallægeanerkendelse inden for Klinisk Biokemi.

Han har senest fungeret som konstituerende ledende overlæge på Klinisk Diagnostisk Afdeling, Sydvestjysk Sygehus. Han startede i 1998 som reservelæge på Middelfart Sygehus og har siden da haft en række ansættelser primært på OUH, men også som 1. reservelæge på Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet fra 2005-2006.

På OUH har han bl.a. fungeret som overlæge i Afdeling for Klinisk Biokemi og Farmakologi fra 2010-2016, forinden havde han fra 2006-2010 fungeret som afdelingslæge på afdelingen. Har siden 2010 været Klinisk lektor ved SDU.

Han har bestridt en række forskellige formandskaber, aktuelt bl.a. som formand for Dansk Selskab for Trombose og Hæmostase, og desuden bidraget i adskillige arbejdsgrupper.

Privat er han gift med Hanne, som er praktiserende læge, og de har to døtre på 22 og 25 år.

Udskriv