Skip to main content
Nyheder om ny medicin, behandlinger og beslutninger i sundhedsvæsenet

Ny cheflæge på Afdeling for Genomisk Medicin

Overlæge Maria Rossing er ny cheflæge på Afdeling for Genomisk Medicin på Rigshospitalet.

Rossing har været en del af afdelingen siden dens opstart i 2011, og hun medbringer både erfaring og kontinuitet til sin nye rolle som cheflæge.

"Jeg er så glad for at have fået denne stilling, og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med mine ambitiøse og superskarpe kolleger. Så vi fortsat kan udvikle genomisk medicin og sikre den bedst mulige diagnostik til patienterne, som vi gør i tæt samarbejde med både nationale og internationale nøgleaktører indenfor personlig og genomisk medicin, eksempelvis Nationalt Genom Center," siger Maria Rossing.

Genomisk medicin har gennemgået en rivende udvikling i de seneste år. Fra at være et område forbeholdt de få, er genomisk medicin nu mere tilgængeligt, og Maria Rossings vision er, at helgenomanalysen bliver et tilbud til alle patienter.

”Jeg forestiller mig en fremtid, hvor alle patienter ved deres første kontakt med sundhedssystemet får tilbud om en helgenomsekventering. Den vil så følge patienten, så hvis man senere i livet kommer ind med en ny sygdom, kan de behandlende læger rekvirere de relevante gener for at få indsigt i  ny diagnose og behandling. På den måde kan man tilrettelægge et helt livs behandlinger i sundhedsvæsenet efter ens medfødte genom. Det scenarie ligger selvfølgelig ude i fremtiden, men jeg håber, at vi i Afdeling for Genomisk Medicin allerede nu kan være med til at opbygge en slags infrastruktur omkring den årsagsbetingede diagnose og derved tilbyde patienterne den mest målrettede behandling," siger Maria Rossing.

En bemærkelsesværdig kendetegn ved Afdeling for Genomisk Medicin er, ifølge Maria Rossing, at personalegruppen er tværfagligt opbygget.

”Vi er ikke et lægefagligt speciale, men et laboratoriespeciale - et slags maskinrum. Vores personalegruppe er meget mangfoldig og bringer både forskellige faggrupper, baggrunde og nationaliteter sammen. Det har været en øjenåbner for mig at opleve, at den traditionelt lægefaglige dedikation til ens patienter, bestemt også gør sig gældende i andre faggrupper."