Kristian Lunds blog
Nyheder, analyser og debat om kræftbehandling

32-årige Anton Pottegård udnævnes til professor

Klinisk farmaceut, ph.d. og DMSc Anton Pottegård, 32, er blevet udnævnt til professor i klinisk farmaci og farmakoepidemiologi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet.

Ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital

Jesper Gyllenborg er fra 1. september 2019 ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge. Den nye vicedirektør kommer fra en stilling som ledende overlæge for Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.

Ny leder af afdeling, som hjælper flygtninge og krigsveteraner

Louise Schwartz er tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT). På ATT varetages den tværfaglige behandling af psykiatere, sygeplejersker, psykologer, fysioterapeuter, familiebehandlere og socialrådgivere.

Ny chefjordemoder i Hillerød

Det er en stærk faglig profil med en stor ledelsesballast, der træder ind ad døren den 1.september, når Nordsjællands Hospital får en ny chefjordemoder. Mette Simonsen, 58, har i de sidste fem år været institutchef på Københavns Professionshøjskole/Metropol.

Ny ledende bioanalytiker er vendt hjem

Lise Bødker er netop tiltrådt som ny ledende bioanalytiker på Amager og Hvidovre Hospitals patologiafdeling. Dermed er hun vendt tilbage i dobbelt forstand. Både til patologien og til Hvidovre Hospital, hvor hun var ledende bioanalytiker først i nullerne.

Anæstesiafdelingen på Bispebjerg får ny ledende overlæge

Anne Lindhardt er ny ledende overlæge på Anæstesiafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Hun kommer fra en stilling som afsnitsansvarlig overlæge for Intensiv Terapiafsnit samme sted.

Overlæge modtager pris til allergikongres i Lissabon

Susanne Halken, Overlæge Professor på OUH - H.C. Andersens Børne- og Ungehospital, modtog ’Daniel Bovet Award for Treatment and Prevention’ til årets europæiske allergikongres ’EAACI Congress 2019’ i Lissabon 1.–5. juni 2019.

Læge får penge til at forske i kroniske smerter

Afdelingslæge, post doc Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt, Anæstesiologisk Afdeling V, Odense Universitetshospital har fra Gigtforeningens forskningsråd modtaget 110.000 kr. til et projektet om biomarkører i forbindelse med kroniske smerter.

Kræftforsker får 3.8 millioner kroner til at bekæmpe kræft

Overlæge og forskningslektor Uffe Bødtger og Medicinsk Afdeling på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse har modtaget en tre-årig bevilling på 3.8 millioner kroner fra Kræftplan IV til ph.d.d-projekter, som skal bidrage med forskning i, hvordan man kan optimere udredningen af mistænkt kræft i lunge og lungehinder.

Ny kommunikationschef i Diabetesforeningen

Diabetesforeningens henter ny kommunikationschef i egne rækker - det 52-årige Helen Heidemann, som i snart i 12 år har været redaktør for medlemsbladet Diabetes og det faglige tidsskrift Behandlerbladet.

Ny formand i Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet

Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet har fået ny formand, det er vicedirektør Peter Mandrup Jensen fra Nordsjællands Hospital. Han afløser seniorrådgiver og tidligere hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, der har været formand i fire år.

Millionbevilling fra Sundhedsstyrelsen til IRS-forsker

Forskningsleder og klinisk lektor Uffe Bødtger og Lungemedicinsk Forskningsenhed ved IRS på Næstved Sygehus får en bevilling på 3,8 millioner fordelt over tre år, som er givet i forbindelse med Kræftplan IV.

Ny specialist på gigthospital

Christoffer Budde Nissen, Sønderborg, er blevet ansat som speciallæge i reumatologi på Dansk Gigthospital.

Ny klinikchef på Rigshospitalet

Overlæge, dr. med. Jenny Dahl Knudsen tiltræder som klinikchef på Rigshospitalet 1. juni 2019. Sammen med ledende bioanalytiker Annette Dreyer vil hun udgøre klinikledelsen i Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Diagnostisk Center.

Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse henter ny vicedirektør

Henrik Stig Jørgensen er ny vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han kommer fra en stilling som centerchef i Sundhedsstyrelsen og har tidligere været formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren.

Ny HR-direktør i Region Hovedstaden

Den 1. september tiltræder Anne Kirstine Damsager, 42, som ny direktør i Center for HR. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen.

AU-professor hædret med nyt æresdoktorat

King's College London har netop udnævnt professor emeritus og tandlæge Mogens Kilian fra Aarhus Universitet til æresdoktor. Han hædres for sin forskning inden for mikrobiologi.

Aarhusiansk forskningsmiljø henter international profil

Den franske ekspert i kvindesygdommen endometriose, professor Horace Roman, skal som adjungeret professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital hjælpe sine aarhusianske kolleger med at udvikle og skræddersy behandling til kvinder med svær endometriose.

Ny centerdirektør på Rigshospitalet

Rasmus Møgelvang tiltræder pr. 1. august 2019 som centerdirektør i Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme på Rigshospitalet.

Ny forsker i fedmekirurgi ved Steno Diabetes Center Aarhus

1. reservelæge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet skal nu forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Allan Flyvbjerg æresmedlem af Diabetesforeningen

Professor Allan Flyvbjerg, der var formand for Diabetesforeningen fra 2000 til 2011, blev lørdag tildelt et æresmedlemskab af Diabetesforeningen. Det skete på Diabetesforeningens repræsentantskabsmøde 2019.

Hæderspris til klinikchef Ulrik Lassen

I forbindelse med Dansk Selskab for Cancerforsknings årsmøde har klinikchef, professor Ulrik Lassen fra Onkologisk Klinik på Rigshospitalet modtaget Gårdejer Ingemann Petersen og hustrus hæderspris.

Ny leder til Sikkert Patientflow på OUH

Helle Funck Madsen tiltræder den 15. juni som leder af Sikkert Patientflow. Hun kommer fra en stilling som intensivsygeplejerske på Akershus Universitetshospital, Norge. Forinden har hun i godt otte år fungeret som afdelingssygeplejerske på Afdeling A.

To SDU-forskere får Odd Fellow Ordenens forskerpris

Aleksander Krag, professor i leversygdomme ved Syddansk Universitet og overlæge på Odense Universitetshospital og Søren Kragh Moestrup, professor i Cancer i Inflammation ved Syddansk Universitet, har modtaget Odd Fellow Ordenens Forskerpris 2019.

Ny klinisk professor skal forske i kræft i hjernen

Klinisk Institut på Syddansk Universitet og Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital har ansat Bjarne Winther Kristensen, 45, som professor og overlæge med fokus på hjernekræft.

Ny forskningskvalificeret underviser i CFKS og VIA

Anne Bendix Andersen tiltræder den 1. juni 2019 i stillingen som forskningskvalificeret underviser i en delt stilling mellem VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Viborg og Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS), Hospitalsenhed Midt.