32-årige Anton Pottegård udnævnes til professor

Klinisk farmaceut, ph.d. og DMSc Anton Pottegård, 32, er blevet udnævnt til professor i klinisk farmaci og farmakoepidemiologi ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet.

Universitetet skriver, at Anto Pottegaard med imponerende fart er blevet en anerkendt forsker indenfor området for registerbaseret lægemiddelforskning, og at han trods sin unge alder har vist formidable evner til at formidle sin forskning i offentligheden.

Han interesser sig for brug af lægemidler I bredeste forstand. For det meste tager hans forskning udgangspunkt i danske eller internationale sundhedsregisterdata, hvor han forsøger at beskrive både kendte og ukendte bivirkninger ved en behandling. Han er også forskningsleder på Sygehusapotek Fyn på Odense Universitetshospital, hvor han og hans gruppe forsker I sektorovergange i sundhedsvæsenet og med reduktion af potentielt unødvendig medicin, specielt til terminale patienter.

Anton Pottegård har været involveret i arbejde med diabetes, psoriasis, ADHD, stofmisbrug, hjerneblødninger og meget mere - i samarbejde med mere end 400 forskere og klinikere fra hele verden. Ofte er udgangspunktet de stærke danske registerdata eller lignende data fra andre lande. Især har han været interesseret i kræft som en potentiel bivirkning af langvarigt brug af medicin.Han har offentliggjort mere end 200 videnskabelige artikler, altid med lægemidler som omdrejningspunkt, i både mindre og større tidsskrifter. Desuden er han sammen med sin kollega Tore B. Stage forfatter af lærebogen “Praktisk Farmakologi”.

Anton Pottegård afsluttede sin bachelorgrad ved Københavns Universitet, men har siden været tilknyttet SDU, hvor han afsluttede sin kandidatgrad i 2011, blev forskningsassistent og senere ph.d.-studerende. Parallelt med dette har han dog været tilknyttet andre steder både som uafhængig konsulent, som udviklingsapoteker på København Sønderbro Apotek, kortvarigt på Rigshospitalet, og siden 2016 som forskningsleder på Sygehusapotek Fyn ved Odense Universitetshospital.

Anton Pottegård bor i Roskilde. Privat er han gift med sin ungdomskæreste Line, og sammen har de to døtre. Efternavnet Pottegård har han fra Restaurant Pottegården, en familierestaurant i Odsherred, som hans forældre har drevet i 43 år, og hvor Anton Pottegård er født og opvokset.