Else Smith fratræder øjeblikkeligt på Hvidovre Hospital

Vicedirektør ved Hvidovre og Amager Hospital, Else Smith, og direktionen ved Hvidovre Hospital er efter gensidig aftale blevet enige om at stoppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning. Fratrædelsen skyldes uenighed i direktionen.

Det skriver Dagens Medicin og Altinget.

Else Smith er heller ikke længere at finde på Hvidovre Hospitals hjemmeside.

Den nu 66-årige Else Smith blev i 2015 fyret som direktør Sundhedsstyrelsen efter kritik af bl.a. svigtende tilsyn i en række sager, bl.a. sagen om en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland, som fik lov til at praktisere frem til 2013 trods årelange advarsler. Det var daværende sundhedsminister Nick Hækkerup (S), som stod bag fyringen, som blev kritiseret af både Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

I januar 2016 kom hun til Hvidovre og Amager Hospital som vicedirektør.

I 2017 rettede hun i Dagens Medicin en hård kritik af sundhedsvæsenets indretning:

»I Sundhedsstyrelsen formulerede vi retningslinjer ud fra, hvad de mest kompetente fagfolk mente, ville være ideelt. Men i mit nuværende job kan jeg se, at idealerne støder hovedet mod arbejdstider, besparelser, mangel på operationslejer osv., når de møder hverdagen. Vi havde ikke øje for, hvor langt der er fra ideal til praksis,« sagde hun til Dagens Medicin.

Else Smith var administrerende direktør for Sundhedsstyrelsen siden 2010, hvor hun afløste Jesper Fisker. Inden da var hun i seks år chef for styrelsens center for forebyggelse. Her høstede hun stor ros, da udbruddet af svineinfluenza trak op til hysteri i 2009.

Før da havde lægen, som har speciale i samfundsmedicin, ansættelser på Hvidovre Hospital og Statens Serum Institut.