Dorthe Crüger bliver regeringens ledelsesambassadør

Regeringen, KL og Danske Regioner har i fællesskab udpeget Dorthe Crüger som ledelsesambassadør for offentlig ledelse i 2019.

Hun har tidligere været administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, og har desuden været medlem af regeringens Ledelseskommission og formand for Kræftens Bekæmpelse.

Hun skal inspirere offentlige ledere, være frontløber i ledelsesdebatten og frontfigur for en ny ledelsesuge. Initiativet er en del af en fælles aftale om at styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor yderligere.

"Dorthe Crüger er en meget dygtig og respekteret offentlig topleder," siger innovationsminister Sophie Løhde."Hun har skabt flotte resultater som sygehusdirektør og har et godt blik for den offentlige sektors kompleksitet. Samtidig har hun i ord og handling vist, hvordan ledelse gør en forskel når det kommer til i praksis at sætte borgeren først. Derfor er Dorthe den helt rigtige ledelsesambassadør, og jeg er helt sikker på, at hun både kan inspirere andre offentlige ledere og bidrage til at kvalificere og sikre vedvarende fokus på betydningen af offentlig ledelse,” siger Sophie Løhde.

Dorthe Crüger fik prisen som Årets Leder i 2015 i konkurrence med både offentlige og private ledere.

Udpegningen af en ledelsesambassadør er et led i en aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner, hvor de tre parter er blevet enige om en række initiativer, som skal styrke ledelse og kompetencer i den offentlige sektor yderligere.

Et af initiativerne i aftalen er at arrangere en årlig ledelsesuge, som ledelsesambassadøren skal tegne udadtil. I ledelsesugen inviteres ledere på alle niveauer i den offentlige sektor, stabsfunktioner, der understøtter ledelse, lederforeninger, forskere m.fl. til at sætte særligt fokus på offentlig ledelse.