Fortsætter som chef for forebyggelse

Niels Sandø bliver ny chef for Sundhedsstyrelsens enhed for forebyggelse. Niels Sandø har været konstitueret i stillingen siden april 2018, efter Jette Jul Bruun rejste.

Niels Sandø er 51 år og kandidat i Internationale Udviklingsstudier og Kommunikation (Cand.scient.soc.) fra RUC. I sin karriere har han bl.a. været udsendt for FN, været sekretariatsleder på Institut for Menneskerettigheder og sammenlagt været ansat i Sundhedsstyrelsen i 15 år, hvor han har arbejdet med en bred vifte af forebyggelsesområder, bl.a. seksuel sundhed, minoriteters sundhed, alkohol, mental sundhed, forebyggelsespakker, internationalt samarbejde m.v.

” I Sundhedsstyrelsen har vi et solidt grundlag for forebyggelsesindsatsen med udgivelser som forebyggelsespakkerne, sundhedsprofilerne og sygdomsbyrderapporterne. Men hvis indsatsen skal styrkes, skal vi være endnu mere ambitiøse ift. at igangsætte nytænkende indsatser f.eks., ift. ungdomskulturen, og vi skal udvikle vores kvalitetskrav til de kommunale forebyggelsestilbud. Det vil jeg sætte mig i spidsen for som forebyggelseschef”, siger Niels Sandø.