Ny sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital

Niels Würgler Hansen tiltræder 1. marts 2019 som sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital. Han afløser Henrik Villadsen, der blev fritstillet i november sidste år.

Niels Würgler Hansen kommer fra stillinger som centerdirektør for Hjertecentret på Rigshospitalet og har tidligere været i Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Han er 46 år og cand.scient. pol. Han kombinerer praktisk erfaring med sygehusdrift på Rigshospitalets højtspecialiserede hjertecenter og tidligere med strategi, sundhedsøkonomi og udvikling af de store linjer i sygehusvæsnet fra de bonede gulve på Slotsholmen. I Finansministeriet - hvor han bl.a. har deltaget i forhandlinger om finansloven på sundhedsområdet og økonomiaftaler med regionerne - i Sundhedsministeriet og før da ti år i Sundhedsstyrelsen. Et netværk, der også er vigtigt i den videre udvikling af Sjællands Universitetshospital.

"Jeg oplever en særlig pionerånd i Region Sjælland, og det vil jeg gerne være en del af. Jeg ser frem til at være med til at forme det store universitetshospital, som nu skal bygges i Køge," siger Niels Würgler Hansen i en pressemeddelese.

"Jeg glæder mig allermest til at møde medarbejderne og patienterne på Sjællands Universitetshospital og sætte mig ind i deres dagligdag. Det er utroligt spændende at opbygge et nyt universitetshospital med forskning og specialisering i samarbejde med ledere og medarbejdere til gavn for patienterne. Jeg glæder mig også til at styrke samarbejdet med de øvrige sygehuse i regionen - på Rigshospitalet har jeg engageret mig meget i samarbejdet på tværs. Det samme gælder udviklingen af det nære sundhedsvæsen sammen med kommuner og praktiserende læger," siger Niels Würgler Hansen.

Niels Würgler Hansen er gift med Marlene Würgler, der er enhedschef i Kompetencecenter for patientoplevelser (KOPA) i Region Hovedstaden. Parret har to børn og bor i Vanløse. I fritiden banker hjertet for jagt og fiskeri, mens løbeturene mest er for at holde sig i form.