Skip to main content

Regionsformand Heino Knudsen vil i Folketinget

Den socialdemokratiske kredsbestyrelse i Guldborgsund har indstillet til, at formanden for Region Sjælland, Heino Knudsen (Soc.), vælges som kredsens nye folketingskandidat.   

Der er ingen oplagt arvtager til, hvem der på sigt skal efterfølge ham som regionsformand. 

Den 43-årige politiker fra Nakskov har været regionsrådsformand i Region Sjælland siden 2018.

"Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg en dag gerne vil prøve kræfter med landspolitik, og jeg er meget glad og stolt over at kredsbestyrelsen og byrådsgruppen i Guldborgsund ønsker mig som deres kandidat til folketinget. Jeg vil gå til opgaven med stor energi, ydmyghed og engagement, og jeg håber derfor også på medlemmernes opbakning på næste generalforsamling i Guldborgsundkredsen," skriver Heino Knudsen på Facebook.

Han fortæller, at han har planer om at fortsætte arbejdet som regionsrådsformand frem til næste regionsrådsvalg i 2025."Jeg vil med fuld energi fortsætte mit nuværende arbejde frem til næste regionsrådsvalg i 2025, hvor vi skal have en ny socialdemokratisk spidskandidat klar i Region Sjælland. Vi har mange vigtige ting vi skal nå for alle borgere i Region Sjælland, og det vil fortsat have mit fulde fokus de næste år," siger han.

Han håber, at næste folketingsvalg først kommer efter et regionsrådsvalg."Derfor har jeg lige så meget energi i morgen, som jeg havde i går til at løse de opgaver, vi har i Region Sjælland," siger han, som ikke selv vil begynde at gætte på, hvem der skal tage over.

Det er da heller ikke tydeligt, hvem den næste formand skal være. Heino Knudsen fik over 50.000 personlige stemmer ved seneste regionsrådsvalg i 2021, og han har formået at gøre sig bemærket som regionsrådsformand. Han har fyldt så meget i det politiske landskab, at det kan være svært at få øje på andre. 

En kommende kandidat kan være en, der allerede sidder i regionsrådet, men det kan også være en kandidat udefra. Det er dog kun muligt at give posten videre midt i en valgperiode, hvis det er til en person, der allerede sidder i regionsrådet, da medlemmerne er stemt ind ved regionsrådsvalget i 2021. 

Som folketingskandidat i kredsen ville Heino Knudsenskulle afløse Thorkild Holmboe-Hay, der har valgt ikke at genopstille. Han opnåede ikke valg ved folketingsvalget i november 2022.

Heino Knudsen skal vælges på en kredsgeneralforsamling, før han officielt er ny folketingskandidat.